Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Şeker!!!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32413
Tarih: 11 Eki 2025 Saat 07:06

Konu: Şeker!!!
Mesajı Yazan: Şehnaz
Konu: Şeker!!!
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2011 Saat 08:38
Hocam allah razı olsun daha dün sizi andım oğlumla ilgili bir şüphem oluştu ve kendimi o kadar çaresiz hissettim ki şimdi hocam olsa sorardım dedim. Taa oralardan yetişiyorsunuz allah bir kere daha razı olsun sizden. KizBebek

Hocam soruma gelince.
Oğlum 3,5 yaşında 16 kilo.
Her zaman su içmesini çok seven bir çocuk sanki bu aralar biraz fazla su içiyor gibi geliyor. Eşim ve ailesi şeker hastası bizim taraftada var. Geçen sene yapılan tahlilde böyle birşey çıkmamıştı. Şimdi tekrar yaptırmam gerekirmi. 
Dün 1,5 litre suyu sırf onun için ayırdım ne kadar içiyor ki diye 1 litreyi biraz geçkin içti. Bende biraz dikkat ettim dün etrafta suluğunu bırakmadım, su istedikçe verdim...
Teşekkür ediyorum. 

Not: Bu şüphe üzerine gidip kan tahlili yaptırmam gerekiyor belki ama İrfan bu yaşa kadar birkaç kez hastalandı ve tahliller yapıldı. Daha yeni psikolojisi düzelmişken gereksiz bir yere tahlil yaptırıp tekrar o durumları yaşamasını istemiyorum. 

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2011 Saat 18:26
Eriskinlerde gorulen "seker hastaligi" TIP 2 dir. Cocuklarda gorulen TIP 1 dir. On belirti vermez, aksam saglam yatirirsiniz, sabah seker komasinda uyanir. O yuzden su icmesine kafayi takmayin. Tabii, esas cok su icilen baska bir hastalik daha vardir. Tatsiz diyabet denilen "Diabetes insipitus" da cocuk gunde 10-12 litre su icer. Maalesef bu iki hastaligi siklikla karistiriyorlar. Bu kadar su icecegine sut icse daha iyi olur.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat