Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bebeklere vitamin takviyesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32417
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 10:18

Konu: bebeklere vitamin takviyesi
Mesajı Yazan: haydibebek
Konu: bebeklere vitamin takviyesi
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2011 Saat 14:33
hocam öncellikle hoşgeldiniz ,çok üzülmüştük gitmenize,ama size tekrar kavuştuk,çok mutluyuz..
16 aylık bir kızım var,demir eksikliği ve iştahsızlık nedeniyle nutrigen fer omixin veriyoruz 10 aydan beridir.diyetisyenimizden eğer vitamin  veriliyorsa içeriğinde a vitamini olmayan bir vitamin tercih edilmesi gerektiği zira büyümeyi yavaşlatıp durdurabileceğini duydum.feromixinin içinde 1000IU Kadar a vitamini varmış,öyle yazıyor,sizce bunun büyümeyi yavaşlatma etkisi olabilir mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2011 Saat 18:40
Sacmaliyorlar. Bu vitamin takviyeleri ile A vitamini zehirlenmesi yapmaniz cok zor. Ama benim fikrim; 1 yasindan sonra karisik beslenmesi olan, bol gunes goren cocuklarda vitamin takviyesine gerek yoktur. Yeterli gunes gormeyenler D vitamini kullanabilirler. Et yemeyenler de demir alabilir.

Mesajı Yazan: haydibebek
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2011 Saat 11:25
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Sacmaliyorlar. Bu vitamin takviyeleri ile A vitamini zehirlenmesi yapmaniz cok zor. Ama benim fikrim; 1 yasindan sonra karisik beslenmesi olan, bol gunes goren cocuklarda vitamin takviyesine gerek yoktur. Yeterli gunes gormeyenler D vitamini kullanabilirler. Et yemeyenler de demir alabilir.
teşekkürler hocam,kızım güneş görmüyor kış geldiğinden beridir dvit3 başlayın dedi drumuz 3 damla verin dedi.
bir de kızım et yemiyor kesinlikle...o yüzden mecbur drmir veriyorum dışardan balık da yemiyor,balık yağı da içiremiyorum ben de çareyi pekmezle cevizi karıştırıp vermede buldum.ama onu da hergün tüketmiyor,balık yağı da vermek istiyorum ama ilaç içmeye karşı çok tepkili zorla da vermek istemiyorum,değişik formlarda balık yağı var mıdır 16 aya uygun,şeker toz...vs,teşekkürler..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2011 Saat 18:51
D vitamini yeterlidir, balik yagina gerek yok. Pekmezle ceviz, baligin yerini tutmaz, kendinizi kandiriyorsunuz. Ama balik yerine herhangi bir hayvansal gidayi alirsa olur. Bir sekilde eti yedirmeye bakin. Mumkun oldukca gunesli havalarda disari cikarin.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat