Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

geçmeyen öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32745
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 20:34

Konu: geçmeyen öksürük
Mesajı Yazan: feryaeren
Konu: geçmeyen öksürük
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2012 Saat 16:10
hocam merhaba ; 
19 aylık oğlum yaklaşık 5 ay önce kreşe başladı , bu süreçte sık sık hastalansa da sizin tavsiyelerinizle atlatmaya çalıştık , geçen ay hepatit A aşısını yaptırmak için doktora gittiğimizde yine hafif öksürük , balgam ve burum akıntısı vardı , doktorumuzun teşhisi direk bronşit oldu , hırıltı ben hep burnundan hissettim , ciğerlerinden daha hiç hırıltı geldiğinizi duymadım , bu hırıltıyı sadece doktorlar mı duyabilir ??? yoksa bizde anlayabilir miyiz ??? şimdi oğlum ara ara özellikle de uyurken çok koşturunca ve gülerken kriz gibi öksürüğe tutuluyor ??? burun akıntımız kimi şeffaf kimi baly gibi , sizin dediğiniz gibi grip başlangıcı ya da bitişi diye çok önemsemesem de balgam öksürükle beraber hep var ??? bu durumda tekrar doktora gidelim mi ??? açıkcası 1 ay önce söylenen bronşit tanısına takıldım... ilaç olarak sadece bricanyl şurup 5 gün kullandım , antibiyotiğini vermedim , şimdi sizin görüşlerinizi almadan bir şey yapmak istemiyorum .... 

-------------
ferya gül

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2012 Saat 18:33
Merak etmeyin, son senelerin modasi bu, her oksurene "Bronsit" veya "Astim" diyorlar. Bu hastaliklarda oksuruk degil, solunum sikintisi on planda dir. Bilhassa "nefes verme" cok sikintilidir. Bu palavralara kanmayin benim "Grip" icin anlattiklarimi yapin.

Mesaj Tarihi: 11 Oca 2012 Saat 17:53
   teşekkürler hocam , zaten hep sizin anlattığınız tedavi yöntemlerini uyguluyoruz ama nefes vermede ki sıkıntıyı tam olarak anlamadım , oğlum ara ara uyurken ya da uyanıkken nefesini tutuyor bir süre sonra pöhhhh diye salıyor , gerçi bunu hasta olmadığı zamanlarda da yapıyor , ilgi çekmek için desem uyurken de yapıyor , sizce bunun sebebi nedir ??? Smile

-------------
ferya gül

Mesaj Tarihi: 11 Oca 2012 Saat 21:14
O, onemli bir sey degil. Astim da cocuk; rahat nefes alir, nefes vermesi uzundur.

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2012 Saat 23:03
hocam tekrardan merhabalar ; konunun devamı oldugu için yeni konu açmadım...
oğlumun kan grubunu ve HGB öğrenmek için birazda pimpirikli eşim yüzünden doktora gittik ... sonuç belli değil , yine aynı söylemlerle karşılaştık

-hafif bronşit belirtileri !!!
-geniz eti şüphesi !!!
-kulaktahafif kızarıklık !!!

sorun benim bu teşhisleri kabullenmemem , oğlumda ateş hiç olmada ki kulağı ağrısın hem de artık ağrıyan yerini gösterebiliyor , dudakları kalkık be burnu tıkanık oldugu için de hem geniz eti denildi hemde bronşit !!! hatta doktor film çektirdi geniz eti için , sonucunda bir şey çıkmayınca yumuşak dokuya bakılmış biz birde pazartesi KBB'a gösterelim dedi sonuçları , güleyim mi ağlayayım mı şaşırdım....

benim asıl kafama takılılan kan değerleri sonuçlarını ayzıyorum size :

HGB : 10,4 (grip değiliz)
Demir (serum) : 32
Demir bağlama kapasitesi : 395

hocam bu nasıl olur ??? demir düşükken demir bağlama kapasitesi yüksek ??? biz bu güne kadar sizin tavsiyelerinizle hiç kan şurubu kullanmadık  , yemeklerinde hep kırmzı ete dikkat ettim ki iştahlı bir çocuk Allahtan. siz 9'dan sonrası için vermesenizde eşimin ısrarlarıyla başladım ... ne kadar süre kullanmamız gerekiyor ??? bir teşhişlerimiz ve hala geçmeyen öksürüğümüzle ilgili ne düşünüyorsunuz ??? çok uzun oldu hocam kusura bakmayın ... hem çok şaşkın hemde sinirliyim ... her şey için çok teşekkür ederim Smile

hocam birde tahlillerimiz arasında IGE (immunglobulin e ) (total IGE)  : 11,9 çıkmış ... referans değerine göre çok düşük gözüküyor .... bu nedir ????

-------------
ferya gül

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2012 Saat 01:44
Bu yaslarda bu bulgular normal. Hele bu devreyi atlatsin, hicbir seyi kalmayacak. HGB normal olduktan sonra gerisi onemli degildir, demir ilaci kullanmayin. Grip geciriyor. WBC degerinin de dusuk olmasi bunu destekler. IgE; Allerji durumlarinda yukselir, dusuk olmasi iyi bir sey.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat