Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

beta milrobu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32819
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 16:39

Konu: beta milrobu
Mesajı Yazan: derkok
Konu: beta milrobu
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2012 Saat 23:36
merhaba,

kızım 4,5 yaşında, yaklaşık 3 hafta önce sadece sabahları öksürmeye başladı. ilk hafta sizin öksürükle ilgili dediklerinizi yaptım ama öksürük sabahları koyu yeşil balgamlı hal aldı ve tüm gün öksürmeye başladı. ben de doktora götürdüm.  doktor perebron verdi ve boğaz kültür testi yaptı. bu testin sonucunu 3 gün sonra aldık. acaba bu sizin bahsettiğiniz strep A testi olabilir mi?

testin sonucu strepA b grubu çıktı. bu arada perebron la sabahları balgamlı öksürük bitti. bize ilaç olarak sekrol ve augumentin 400 verdi. 6 gün oldu bunlara başlayalı ama öksürük geçmedi daha da arttı tüm gün ve gece de öksürüyor. ara ara karnım ağrıyor diyor.

ateş ya da kusma hiçbir aşamada olmadı.

ne yapmalıyım antibiyotiği bırakıp sizin dediğiniz iğneyi vurdurayım mı?

ilginize çok teşekkür ederim...

-------------
derya

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2012 Saat 03:04
Bogaz kulturlerine inanmayin. Gerekiyorsa, "StrepA' testi yaptirin. Bogaz kulturleri o Streptokokun "Beta hemolitik" oldugunu soyleyebilir, ama "A- Grubu" olup olmadigini soyleyemez. Bunu doktorlariniza soyleyin, ogrensinler artik.

Mesajı Yazan: zehra_80
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2012 Saat 18:45

hocam söyleyince "madem bu kadar biliyorsunuz,neden bize getirdiniz"diyorlar.

eğer a grubu değilse ne yapmak gerekiyor?yani sadece Beta hemolitik ise tedavisi nedir?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2012 Saat 18:50
A-Grubu olmayanlarin tedaviye gerekleri yoktur. Bunlarin cogu bogazda her zaman bulunan dogal bakterilerdir. Bu sebeple, nerede ise, her bogaz kulturunda cikarlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat