Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Uzayan yoğurt ve kereviz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3284
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 18:29

Konu: Uzayan yoğurt ve kereviz
Mesajı Yazan: şebnem
Konu: Uzayan yoğurt ve kereviz
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2007 Saat 16:51
sevgili hocam 7.5 aylık olan oğluma hergün 1 çay bardağı yoğurdu kendim yapıp yediriyorum fakat hazırlardan yaptığım içinmi bilmem uzama oluyor bu şekilde versem zararı olurmu birde sebze çorbalarına kereviz katılabilirmi saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2007 Saat 09:15
Merhaba...
"Uzama oluyor" ifadesi ile neyi kastettiğinizi anlamadım. Belki de bu sorunuzun yanıtını annelerin deneyimlerinde ararsanız onlara sorarsanız daha uygun olur. Kereviz kullanabilirsiniz. Sevgiler...

Mesajı Yazan: bengü
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2007 Saat 09:17
benim yaptığım yoğurttada oluyor o uzama,hazır yoğurttan kaynaklanıyo ama veriyorum yinedeConfused

Mesajı Yazan: ugurbitkisi
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2007 Saat 12:32
uzama dediğiniz krema gibi olması mı? ben kendimize mayalarken günlük süt kullanıyordum  aynı şekilde krema gibi oluyordu..açıktan alınan sütle yapılan yoğurtta olmuyor böyle...pastorize sütten galiba...

Mesajı Yazan: aysegulce
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2007 Saat 13:06
Herkesin yaptığı yoğurt farklı oluyor galiba. Ben evde yapılmış yoğurttan maya olarak kullandım, pastoize sütle de açıktan alınan sütlede aynı şey oldu. Ama bir zararı olacağını sanmıyorum. Ekşi olmadığı sürece gayet güzel yiyor oğlum.

Mesajı Yazan: mehtap051
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2007 Saat 13:10
Hazır yoğurdu maya olarak kullanıyorsan yaptığın yoğurtta uzama oluyor.Bende yaşadım.Bir zararı olduğunu zannetmem ama diğer arkadaşlarında görüşlerini al istersen.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat