Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

biberon almıyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3287
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 14:13

Konu: biberon almıyor
Mesajı Yazan: ayşky
Konu: biberon almıyor
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2007 Saat 17:53
doktor hanım merhaba
kızım 4 ayını doldurdu.daha önceki mesajımda yazmıştım .son aylarda kilo alımı azaldı . doğum kilosu 2900 birinci ayında 1100 ikinci ayında 1100 üçüncü ayında 560 dördüncü ayında 380 gram aldı şuan 6080 gram doktor ek gıdaya başla dedi aama ben mama versem olur mu dedim tama dedi.
birinci sorum  ek gıda mı mama mı yoksa vermeliyiz yoksa hiçbirini mi?sizin görüşünüz benim için önemli...
ikinci sorunsa şu doktor hanım
biberonu almak istemiyor.bugüne kadar hep anne sütü almıştı.
kaşıkla vermeye çalıştım ancak kaşığa ağzını açmamaya başladı
daha ek gıdaya başlamadan kaşık korkusu yaratmaktan korkuyorum sizce ne yapmalıyım ?biberona nasıl alıştırabilirim .kaşık konusundaki tavrı geçici midir bu konu beni çok düşündürüyor.
sonsuz teşekkürlerimi saygılarımı sunarım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2007 Saat 09:19
Merhaba...
Hem ek gıda hem de biberon mamsı kullanabilirsiniz. Ek gıdaların yoğun ve pütürlü besinlerden olmasına özen gösterin. KAşık korkusu yaratmayın. Zaten bu koşulda biberon maması veremezsiniz. Kaşıkla ek gıdalara geçmeniz daha akılcı olacak. Sevgiler...

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2007 Saat 16:17
doktor hanım bebeğim 4 ay 5 günlük şuanda.
bugüne kadar vitaminler dolayısı ilekaşığa sanki biraz tepkili mamayı kaşıkla verince bile ağzını açmadı.  bir süre herşeye ara versem sadece anne sütü ile devam etsem bebeğim için çok kayıp mı olur ?yani kaşığı biraz unutsun istiyorum kilosuna bakarak en geç ne zaman ek gıda vermeliyim? yoksa hemen başlamalı mıy

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2007 Saat 11:38
Bir ay erteleyin kaşıkla beslenmeyi. Sanki daha iy iolacak gibi geldi bana da...

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2007 Saat 13:31
teşekkür ederim doktor hanım ilginize.
ben ama biberona zorlamadan alıştırmaya çalışıyorum.içine anne sütü koyuyorum. sonra da az az mama koymayı planlıyorum umarım yalnış değildir?hep anne sütü alsın diye hiç biberon vermemiştim şimdi düşünüyorumda bu da biraz yalnış çünkü sonradan zor oluyor mecbur kalınca ,ayrıca suyu neyle içicek biberon olmazsa.keşke 3 günde bir falan anne sütünü biberonla verseydim diyorum.siz elbette en doğrusunu bilirsiniz benal hanım.ben öyle düşündüm işte biran
sütüm yetersiz olunca çocukta biberonu almayınca  kendimi çaresiz hissettim ve panikledim .
    vaktinizi aldım çok sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2007 Saat 17:47
Merhaba...
Uygulamanız doğru. Bir süre içinde alışır. Üzülmeyin. Sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat