Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ince motor gelişimi..

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32915
Tarih: 24 Kas 2025 Saat 00:48

Konu: ince motor gelişimi..
Mesajı Yazan: haydibebek
Konu: ince motor gelişimi..
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2012 Saat 14:48
dr bey merhaba,kızım 17 aylık oldu,herşey yolunda , geçen gün yaşıtı 2  çocukla biraraya geldi.diğer 2 çocuk elektrikli sobanın düğmesini çok rahat açıp kapatabildiler,uzaktan izledim benimkinin parmak kasları çok güçsüz,işaret parmağını çok iyi kullanamıyor,çok zor açıp kapatabildi,zaten öyle ilgiside yok,diğer çocuklar kapıları rahat açıp kapadılar benimkisi daha yapamıyor,2-3 küpü üstüste koyup kule yapabiliyor ve yıkabiliyor,kelime hazinemiz çok geniş,öyle 2 kelimelik cümle kuramasak da iyi.diğer çocuklara göre kelime hazinemiz çok geniş,ama bu ince motor gelişimi geri mi kaldı acaba kafama takıldı,yoksa normal mi?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2012 Saat 14:50
ince motor kaslarının gelişmesi için neler yaptırabilirim?bir de öfke anlarında kızım kafasını hızla geriye doğru atıyor.acaba bu bir zarar verir mi?

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2012 Saat 17:23

2-kurşun kalemi ağzına aldı  bir de.2-3 kere ağzına aldı ucunu,buzdolabı magnetlerini vermiş birkaç kere bunlar kurşun zehirlenmesine neden olur mu birkaçkerede?artık çok dikkat ediyorum ama olan omuş sonuçta,kuriun zehirlenmesi de direkt zeka geriliğine neden oluyormuş endişem o...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2012 Saat 19:20
1- Ince motor kaslari, dugmeye basabilme, gibi hususlari kafaniza takmayin. Bunlar biraz da "bireysel kabiliyet" tir. Zamanla gelisir.
2- Kursun kalemde; "kursun" yoktur. Kursun dedikleri "karbon", daha dogrusu "grafit" tir.  Buzdolabi magnetlerinin hicbir cinsinde de kursun yoktur.    

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat