Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

baş çevresi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3294
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 07:19

Konu: baş çevresi
Mesajı Yazan: çalıkuşu
Konu: baş çevresi
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2007 Saat 21:53
merhaba doktor hanım.benim 5 aylık kızım var.gebeliğim sırasında plesanta kireçlenmesinden dolayı bebeğim 37 haftalık doğdu.doğum kilosu 2.600 boyu 47 baş çevresi 31.8 idi.şuan kilo 6.700 boyu 61.4 baş çevresi 39.bana baş çevresinin alt sınırda olduğu ve takip edilmesi gerektiği söylendi.size sorum şimdiye kadarki gelişimi nasıl?ben biraz endişelendim.kendim anestezi teknikeriyim.sağlık sektöründe olunca insan herşeyi daha ayrıntılı düşünüyor.endişem yersizmi?ilginize teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2007 Saat 11:31
Merhaba...
Bebeğiniz tüm ölçümleriyle biraz küçük doğmuş. Ancak doğumdan sonra gelişimini hızlı olduğu özellikle ilk yılda hızla büyüyerek bu açığı kapamaya çalışacak. Endişe emeyin.  Doktorunuz sadece yakın takp uygun görmüş anlaşılan. Eğer daha yoğun endişesi olsaydı tetkik istedi diye düşünüyorum. Ayına uygun zihinsel ve motor gelişmelerini de yerine getiriyorsa sorun yok demektir. Ancak üzerinde durduğumuz konu zihinsel olduğu için bebeğin neleri yapabildiği çok önemli. Ben bebeği muayen etmediğim için olasılıkları da bilince temkinli yazmak zorundayım. Sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat