girip ve balla ilgili
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32971
Tarih: 21 Ara 2025 Saat 16:48
Konu: girip ve balla ilgili
Mesajı Yazan: byn
Konu: girip ve balla ilgili
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2012 Saat 17:10
|
hocam merhabalar kızım 10.5 aylık grib oldu galiba iki gün önce hafif bi öksürüğü vardı bugün sürekli öksürmeye başladı ve su gibi burun akıntısı başladı ateş yok halsizlik var. ballı limon vermek istiyorum ama alerjisi varmı yokmu bilemediğim için korkuyorum alerjisi olup olmadığını nasıl anlarım .evde polenli bal var oda işimi görürmü zararlı olurmu? doktora götürüp ilac kullanmak istemiyorum bal dışında öksürüğe bi alternatif varmı
teşekkür ederim şimdiden
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2012 Saat 18:16
|
10.5 aylik ta ne allerjisi olacak? Ayrica bu ayda hangi bitki cicek actida polenlerini havaya savuruyor? Sizin cocugunuz Grip geciriyor. Bali rahatlikla verebilirsiniz (limon-bal karisimi seklinde, eski maillere bakin) . Bal disinda oksuruge; Zencefil ve Karabiber de iyi gelir ama cocuklar icin aci geldiklerinden tercih etmiyorum.
|
Mesajı Yazan: byn
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2012 Saat 21:42
hocam yanlış yazdım galiba bir yaşından önce bebeklere bal tavsiye etmiyorlar ya alerji yapar diye bende bala karşı alerjisinin olup olmadığını bilmediğimi anlatmak istedim.arı polenide balın içinde varmış polenli bal diye almıştım.kafam çok karışık hocam . anne olmak çok zor
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2012 Saat 18:58
|
Insanlar; daha evvel hic karsilasmadiklari maddelere karsi "Allerjik reaksiyonlar" gosteremezler. Bu sebeble cocuklarda Allerjik hadiseler son derecede nadirdir. Ben meslek hayatim boyunca; "bal allerjisi" gormedim. Gerek Penisilin, gerek boyali maddeler hatta "Allerji ignelerine" karsi bile Allerji zaman icinde sik sik bu maddelerle karsilasma sonucu (bazi kimselerde, herkezde degil) olusur. Bebekler daha evvelce boyle maddelerle karsilasmadiklari icin, bebeklerde bu tip allerjiler olmaz.
|
|