6 aylık kızım yürümek istiyor
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33009
Tarih: 23 Kas 2025 Saat 11:49
Konu: 6 aylık kızım yürümek istiyor
Mesajı Yazan: zekko
Konu: 6 aylık kızım yürümek istiyor
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2012 Saat 21:08
|
merhaba doktor bey, kızım şuan 5 ay 3 haftalık, 2590 gr 46 cm olarak doğdu, doğduğundan beri çok hareketli bir bebek, birkaç haftalıkken kafasını kaldırabiliyordu, 1 aylıkken kucağıma aldığımda ayaklarının üstüne basıyordu, 2 aylıkken yatar vaziyette elimi tutarak ayağa kalkabiliyordu, 5 aylık kontrolünde 6 kilo, boyu 65 cm idi. 2 gündür ayaklarının üstüne basınca adım atmaya başladı üstelik birkaç adımla yorulmuyor odayı baştan sona yürüyor.adımlarını bizim gibi düz değil çapraz şekilde mankenler gibi atıyor. benim sorum şu: bu durum kızımın kemik gelişiminde bir dezavantaj yaratır mı? biz kendimiz zorla ayakta tutmuyoruz sonuçta kızım oturmak istemiyor sürekli ayakta durmak istiyor????
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2012 Saat 17:58
|
Biraz yaramaz , hareketli bir kiziniz olacak. Eger yeterli sutlu gida ve Dvitamini aliyorsa, hicbir egrilme olmayacak. Bizde "Futbolcu bacagi" diye pek ovundukleri durum, aslinda Rasitizm sonucu olmus bir durumdur. "O-Baine" dedigimiz bu durumda bacaklar yan yana geldiginde dizler birbirine degmez. Veya dizler bibirine degdiginde ayak bilekleri araliktir, bunada "X-Baine" denir. Bu durum, ergenlikten sonra D vitamini ile duzelmez. Belki ameliyat ile.
|
|