Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ates

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33029
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 15:52

Konu: ates
Mesajı Yazan: denizalpeliz
Konu: ates
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2012 Saat 22:08
kadir bey tekrar merhaba
istanbuldan tasindiginiza oyle uzuluyorumki:( hic bir doktora guvencim yok gercekten (siz disinda)
gecen hafta elizi (18 aylik) doktora goturduk. 4-5 gundur devam eden atesi ve oksurugu vardi . 39 lardaydi ates. bogazinda enf. dedi. klamoks ve vapo dry verdi. antibiyotigi 2 gun kullandim vapo dry dan 2 sefer verdim. oksuruk kesici yazdigini ogrenince vermedim birdaha. 3 gunden fazla suren ateslerde antibiyotik kullanmak mecburimi?
birde ates 4-5 gun sursede normal mi? ne zaman doktora getirmeliyim? ilac veriyolar diye getirmekte istemiyorum acikcasi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2012 Saat 03:03
Viruslerin buyuk cogunlugu, 4-5 gun ates yapar. Zaten bu sacma gerekce ile her atesli cocuk antibiyotik aliyor. Bogazindaki enfeksiyonun; bakterielmi, viralmi ayirimini yapamiyorlar, kan sayimi yapiyorlar, WBC dusuk ciksa bile bunun ne anlama geldigini bile bilmediginden bu dusuk degere ragmen antibiyotigi veriyorlar. En iyisi, genel durumu iyi oldugu surece doktora gitmeyin. Supheli durumlerde, StrepA testi, daha olmazsa. kan sayimi yaptirip WBC degerine bakin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat