Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

dalakda büyüme,hipoglisemi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33095
Tarih: 08 Kas 2025 Saat 01:41

Konu: dalakda büyüme,hipoglisemi
Mesajı Yazan: eflalim
Konu: dalakda büyüme,hipoglisemi
Mesaj Tarihi: 31 Oca 2012 Saat 11:15
iyi günler dr bey bebeğim iki günlükken aç kaldığı için (sütüm gelmemişti hastaneden mama vermişlerdi kaşıkla verin biberona alışmasın demişlerdi) hipoglisemi olmuştu şekeri 30 a düşmüştü havale geçirmişti ve üç gün yoğun bakımda kalmıştı üç aylıkken mr çekilecekdi ama anestezi verileceği için biz istemedik kendi dr da gerek görmedi gelişimini takip edelim dedi hamdolsun şimdi iyi görmesinde zekasında problem yok 4 aylıkken dalağında büyüme tespit edildi 60 mm ydi iki ay sonra tekrar bakıldı büyüme durmuştu 60 mm ydi dr muz takip edelim dedi ama biz şehir değiştirdik ve bize bir tarih vermemişti şimdi tekrar kontrole götürelim mi ve bebeğimin ensesinde beze var birde altı aylıkken sebebi bulunamayan ateşden üç gün hastanede yattı enfeksiyon kaynağını bulamamışlardı dalakla alakalı olabilir mi? Oğlum şimdi 9 aylık 8.800 gr 70 cm.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Oca 2012 Saat 18:08
Ne MR'i Allah askina, bunlarda isi iyice civittilar. Ne bulacaklarda, ne kusu konduracaklar.. Bebeginizin "emme refleksi" yerinde ise, memeyi emiyorse, gulumsemesi varsa, beyninde hicbir halt yok demektir. NOKTA. Dalaktaki 5-6 cm. lik  buyumeler bile onemli degildir. Onlar hayatlarinda buyuk dalak gormemisler, sacmaliyorlar. Beze her bebekte olan bir sey. Sebebini bulamadiklari atese gelince, kan sayimina bakin, WBC degeri dusuk ise, Viral bir enfeksiyon gecirmis demektir ama o acemiler bunu bile bilmezler. Veya niyet baskadir.

Mesajı Yazan: eflalim
Mesaj Tarihi: 31 Oca 2012 Saat 18:33
çok teşekkür ederim dr bey kan sayımına baktım evet WBC  düşük , altıncı ayında kan tahlili yapılmışdı HGB 10,57 çıkmış dr yanına not düşmüş 10 gün sonra demir ilacı diye.. peki kilosu boyu normal mi zamanınızı alıyorum şimdiden teşekkür ederim bebeğime henüz bir dr bulamadık taşınma işi şehir değişikliği.. dalak konusunda çok rahatladım aklıma neler geliyordu en önemlisi lösemi..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Oca 2012 Saat 18:59
Anemisi de yok, HGB degeri bu yasa gore normal. Eriskin normal degerleri farklidir. Losemide tek basina dalak buyumez. Gelismesi iyi. Bunlar uckagitcilarin onde gidenleri.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat