Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

parmak ucuna basma,yürüteç

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33179
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 16:16

Konu: parmak ucuna basma,yürüteç
Mesajı Yazan: eflalim
Konu: parmak ucuna basma,yürüteç
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2012 Saat 12:06
İyi günler hocam,bebeğim 9 aylık 6 aylıkken emeklemeye başladı bir aydır da kendi kendine tutunup kalkıyor ama tek başına ayakta durmadı henüz acelesi de yok zamanı gelince onu da yapar inşaallah ben yürüteç kullanıyorum günde yarım saat kadar bazen hiç koymuyorum şimdi bebeğim parmak ucuna basıyor ilk başda panik oldum ama sorduğum herkes ilk öyle bastı çocuğum diyor ben sonra düzelmez böyle kalır diye korkuyorum bu durumun yürüteçle alakası var mı birde akrabalar sürekli düz bastırmaya çalışıyorlar ama ben müdahale etmiyorum düz bastırınca basıyor zaten bu durum geçici mi yoksa doktora gösterelim mi? 

Bir de bebeğim su içmiyor zorla içiriyorum o da isterse anne sütü alıyor ama sütüm çok az formül mama da kullanıyorum mamayı biraz sulu yapıyorum birde meyve suyuna su katıyorum su içmediği için su içmemesinde bir sakınca var mı?

Dudakları da çatlıyor sizin dediğiniz gibi pişik kremi sürüyorum ama nafile zeytinyağı sürsem ya da başka ne yapabilirim kanıyor da dudakları.

Son olarak bende vitiligo var hamilelikden önce elidel krem kullanıyordum doktorum bıraktırdı şimdi emziriyorum kullansam bebeğime zararı olur mu?

Çok uzun oldu umarım cevaplarsınızSmile

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2012 Saat 18:18
1- Yurutec ve basma konulari cok anlatildi, bulamazsaniz moderator arkadaslar yardimci olabilir.
2- Yeterli anne sutu alan bir cocugun, Afrika sicaginda bile ayri bir su kaynagina ihtiyaci olmaz. Bu sebeple, anne sutu alan bir bebek su icmeye baslarsa, anne sutu az geliyor diye dusunurum.
3- "Chap-Stick" deneyin.
4- Vitiligo'nun tedavisi yoktur. Elidel hic bir ise yaramiyor zaten.

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2012 Saat 08:47
Teşekkür ederim dr bey, su konusunda anlatamıyorum ki diyorum anne sütü alıyor ihtiyacı olsa zaten içer nasıl acıkınca yiyorsa suya ihtiyacı olsa suyu da içer diye ama yok sanki büyük bir hastalıkmış gibi ne olacak bu çocuğun hali su içmeden olur mu diye zorla su içirmeye çalışıyorlar...

Vitiligo için ben yüzüme kullanmıştım elidel geçirmişti ama o dönemde çörekotu da yemiştim ondan mı bilemiyorum,benim korkum oğlum da da olması çünkü bacağında ve karnında çok küçük beyaz leke var dr a göstermeye korkuyorum vitiligo diyecek diye

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2012 Saat 18:27
Etrafinizdaki yaslilarin yaptigi, bir cins suc bastirma; zira o nesil, bebeklere asla su icirmezlerdi, "-melaikeler onlara su veriyor-" diye ishalde bile su vermedikleri icin pek cok bebegin sususz kalarak olumune sebep olduklarindan, simdi sanki o halti yiyenler kendileri degilmis gibi, zorla su icirmeye kalkiyorlar. Ezberci toplum oldugumuz icin, dusunme yerine suru icgudusu ile davranmayi marifet saniyorlar.
Vitiligo biliyorsunuz, derideki pigmentlerin yokolmasi durumu. Bunun kontrolu; beynimizin ortasinda bulunan;Hipofiz bezinin arkasindaki "Epifiz" denilen ve normalde aktif olmayan bir bez ile olmaktadir. Bu aslinda insanlarin ilk ilkel formunda bir "tepegoz" vazifesi gormekte idi. Stres durumlarinda renk degistirmemizi sagliyordu. Zamanla beynin asiri buyumesi ile beyin icine gomulmus ve aktivitesini yitirmistir. Fakat, nadiren; ani uzuntu veya stres durumlari bu bezin aktif hale gelmesine ve Vitiligo dedigimiz renk kayiplarina sebep olabilmektedir. Sizin soyunuzda boyle bir hassasiyet varsa, buyuk bir uzuntu veya stres durumunda cocugunuzda da olabilir.  

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2012 Saat 23:05
kesinlikle ezberciler düşünmeye kapalılar anlatıyorsun anlamıyorlar konuşsunlar  benim oğlum benim istediğim olacak:))

maalesef vitiligo soyumuzda var umarım oğlumda olmaz buna engel olamazmıyım varsa bile ilerlemesine:((((

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2012 Saat 23:59
Stresden ve agir uzuntulerden uzak durmasi gerekli. Herhangi bir sebeple bu "Epifiz" bezi uyarilirsa, vitiligo olusur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat