bebeğim mikrop mu kaptı(ishal,kusma)
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33285
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 15:46
Konu: bebeğim mikrop mu kaptı(ishal,kusma)
Mesajı Yazan: mehmetinlatifesi
Konu: bebeğim mikrop mu kaptı(ishal,kusma)
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2012 Saat 14:31
doktor bey öncelikle size şimdiden çok teşekkür ederim sonsuz ilginizvesabrınız için.benim15 nisan 2011 doğumlu bir kızım var.bunda 2 ay önce kuzum çok ağır bir ishal kusa geçirdi 10 gün hacettepe üniv. hastanesinde yattı.çok şükür geçti.rotavirüs değildi.tahlilde çıkmadı.3 gün antibiyotik iğne yaptılar geçti.ozamanlar shigella denilen bi bakteriden şüphelendiler.ama kesin değildi.şimdilerde kuzumun genzinde bi hırıltı var.epeydir geçmedi.bugün gün 2 kez biraz sulu yeşilimsi ve sümüksü bir kaka yaptı.hafif öksüsüğü var.ateş yok burun akıntısı yok.yerkende bazen miğdesi bulanıyor gibi oluyor.önceki isahlindede böyle olmuştu hafif nezle sonra sümüksü yeşil kaka sonra kusması başlamıştıve kesintisiz her yediğini çıkarır halde hem ateş hem kusma olmuştu.çokkorkuyorum doktor bey burdaki doktorlara pek güvenemiyorum yavrucuğum hastalandığında kusuyor demiştim doktora reflüsü var demişti yavrum 2 gün sonra hastanelik olmuştu ölümlerden dönmüştü.yarın tek çarem olan gene aynı doktora götürücem.kan idrar tahlili isteyeyim mi.genizdeki hırıltısı için ne yapmamı önerirsiniz.gene aynı ishale yakalnır mı mikrop mu kaptı yavrum..çok korkuyorum..no:yavrum anne sütü almıyor mamayla besleniyor.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2012 Saat 19:16
Eger, ishal basladiginda kusma gecmis ise, hicbir sey yapmayin, kendiliginden gecer. Eger, ishal basladiktan sonra kusma devam ediyor ise, bu virutik ishaldir. Sadece RotaVirusler degil, baska viruslerdende olabilir. Bunlar 1 hafta kadar surerler, antibiyotigin hicbir faydasi yoktur. Igne seklinde verilen ilaclar Shigelle'ya etkili olamazlar.
|
|