hadi beni ikna edin!
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum
Forum Tanımlaması: (Doğum hakkında herşey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33306
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 08:06
Konu: hadi beni ikna edin!
Mesajı Yazan: lagrima
Konu: hadi beni ikna edin!
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2012 Saat 14:25
ewet arkadaşlar çok ihtiyacım var buna. beni normal doğum için ikna edin. neden epizyolu normal doğum yapmalıyım? sezeryan neden yapmamalıyım.. normal doğum deyince içimden korku geliyor. sanki saatlerce sancı çekeceğim doğramayacagım, suni sancı verecekler, bebeğim zarar görcek, fazla kesilcem, kan kaybedeceğim (kan sulandırıcı kullandıgım bunu düşünüyorum) gibi gibi vesveseler aklımı yiyip bitiriyor. iyi düşün iyi olsun demeyin düşünemiyorum düşünebilsem düşünürüm.. neyse beni normal doğum için ikna edin hadi :(
------------- Rabbim sana emanet!!
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: pinar35
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2012 Saat 15:45
epidural normal doğum yaptım.
kesi yok.
bebeğim kendi kafasıyla açıklık sağladı...
kesilip dikileceğime NORMAL i tercih ederim..
------------- ELİF NAZ'IM NAZLI KIZIM.
04.05.2009 DA DÜNYAMI AYDINLATAN MELEĞİM.
http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: ikikuzum
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2012 Saat 23:40
ben ikisinide yasadim,hem normal hem sezeryan...
ikincisinide normal dogurmak isterdim ama mecburi oldu benimki....
normal dogumda öncesinde aci cekiyosun sezeryanda sonrasinda
tabiki kolay olmuyor normal dogum ama herkestete ayni olacak diye birsey yok...bazilari 2-3 saat sanci cektikten sonra kurtulur bazilari ise saatlerce ceker...ama sonucu mükemmel olur ben kendimi yeni dogmus gibi hissettim cok güzel bir duygu
ben sezeryandan sonra cok agladim,bebegimi bile emzirdigimde cok agri yapiyordu...igneden ödü patlayan ben artik hemsirelere yalvariyordum ne olur agri kesici igne yapin diye NORMALLLLL diyorum ben...herkesin muhakkak yasamasi lazim
------------- pamuk kizim 02.07.2007
kücük tosbam 26.11.2008
|
Mesajı Yazan: mehtappp
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 00:19
sezeryanla aldım meleğimi kollarıma acı çekeceğim için değildi korkularım bende kan sulandırı kullanarak gebelik yaşadığım için ve daha öncelerinde düşükler yaptığımdan benim için bi tramva olacaktı ben öyle düşünüyodum yani ama sezerynla doğum yapmış olsamda yine lohusalık hüznünü yaşadım acın oluyo tabiki ama kendini hangisinde piskolojik olarak ii hissedeceksen onu yapmalısın bence
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: beria
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 01:59
kan sulandırıcı ciddi bir şekilde her gün mü kullanıyorsunuz, bu tür hamilelere pek normal doğum önerilmez bildiğim kadarıyla...
niçin normal doğuma benim çok güzel sebeplerim var ona da sonra değinirim..
------------- hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...
|
Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 07:53
Canım ben seni bu konuda ne kadar ikna ederim bilmiyorum. Ben geç hamile kaldığım için doktorum normali hiç düşünme dedi. Çok yalvardım ama olmaz seni bebeğini riske atamam dedi. Ama benim hep bir yanım eksik kaldı. Çünkü hamileliğin tamamlayısı normal doğum olarak düşünüyorum. Hep bu konuda kendimi eksik görürüm. O sancıyı çekmeyi ve normal şartlarda doğurmayı çok isterdim. Bak şunuda demek istiyorum. Epidural normal doğumuda hiç tavsiye etmem. O kadar sancı çekmişsin biraz daha sık dişini ve doğur derim. Çünkü o epidural beter birşey bel ağrın hep olacak. Şimdi gelelim Epidural Sezaryan'a, Benim doğumum böyle oldu. Belinden bir iğne yapıyorlar belden aşağın uyuşuyor, kesiyorlar sonra bir ses duyuyorsun bebeğini görüyorsun falan filan...sonrası... halen çektiğim bir bel ağrısı var, geçen yerde oturmuştum gazete okuyordum doğrulamadım tam epiduralın yapıldığı yerde öyle bir ağrı olduki anlatamam. Yani bitmek bilmeyen bir bel ağrısı çekeceksin. Eskiden tüm ev işlerini kolaylıkla bitirirdim hiç ağrım felan olmazdı. Şimdi biraz ayakta kalayım bel ağrısını anlatamam. Yani ameliyat yerimin acısını hiç hissetmedim. birde benim acıya dayanmam çok fazladır. Ama bel ağrısı seni hiç bırakmıyor. Yani eğer şartların seni normal doğuma çekiyorsa kesinlikle normal doğum diyorum sezaryan yapmış biri olarak. Umarım tatmin edici bir cevap olmuştur senin için.
-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
|
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 09:03
Çünkü o epidural beter birşey bel ağrın hep olacak
şehnaz abla bende hiç bel ağrısı olmadı. anestezi uzmanına göre değişiyor sanırım.
|
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 09:48
beria Yazdı:
kan sulandırıcı ciddi bir şekilde her gün mü kullanıyorsunuz, bu tür hamilelere pek normal doğum önerilmez bildiğim kadarıyla...
niçin normal doğuma benim çok güzel sebeplerim var ona da sonra değinirim.. |
ewet hergün kan sulandırıcı iğne vuruyorum kendime hatta dün doktora dedimki ama iğne vuruyorum nasıl normal doğum yapcam kan sulandırıcı iğne kullananları daha kolay doğurtuyoruz dedi 
|
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 09:50
pinar35 Yazdı:
epidural normal doğum yaptım.
kesi yok.
bebeğim kendi kafasıyla açıklık sağladı...
kesilip dikileceğime NORMAL i tercih ederim.. |
sende kesi yokdün doktora bunuda sordum ama epizyo yapmak zorundamısınız evet dedi. epizyosuz doğum uzun sürer olacak dedi.
|
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 09:54
teşekkür ederim dün akşam itibari ile normal doğuma karar verdim sayılır gibi. yapcak birşey yok! doktor normal diyor başka birşey demiyor hayırlısı olsun artık. güzel normal doğum hikayeleri dinlemek iyi geliyor, ben hep güzel sezeryan hikayeleri dinledim. normal hikayesi yok denecek kadar az cevremde ve herkez sezeryan yap diyor. sizler ve doktorum normal.. görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler..
|
Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 10:50
dr yonunden çok $anslisin :) ikisinide normal dogurdum ben, ustelik oglum4 kg idi e$im dalga geçiyo iki oksurdun dogurdun diye :) gerçektende oyle oldu, diki$ bile atilmadi
sezeryan ya$amadim ama cerrahi operasyon sonuçta, gazi var $usu busu var , iki yil sonra o diki$den kan gelen var ,hiç sezeryan amaleitati gordunMU ? kaç kat kesiyolar adami biliyormusun ? bide dikiyolar tabi o kadar :)
normal dogum da dogurunca i$ bitiyo sayilir, bi kaç gun diki$ ler acir ama az oda ben epidural yaptirdim ikisndede çok memnuum belim agrimiyo zaten serzynda olsan onu yapiyolar belden :) genel olmayacaksa
ben saana bi dr adi vercem, sitesini gezersin, emaille ula$irsan yardimci olur sana sezeryan sonrasi normal dogum diyo( AVrupada farketmiyo istersne 5 sezryanin olsun normal deniyon o ba$ka :) )
neyse dr la goru$ bi o sana iyi gelcekdir :)
------------- ">
http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 10:55
Canım ilk doğumum da malesef normal doğum bana da kısmet olmadı, bana doktorum doğumu çok gözünüzde büyütmeyin, eskiden kadınlar tarlalarda bile doğuruyormuş, çok fazla da doğum hikayeleri dinlemeyin, herkes farklı bir hikayesi vardır diyordu, normal doğumu destekleyen bir doktor, hatta sezeryan sonrası normal doğum da yapıyor, kısmetse ben de ikinciyi normal doğum istiyorum, haftaya netleşmeye başlayacaktır.
Benim ağrı eşiğim yüksektir, sezeryan beni pek etkilemedi, daha doğrusu ağrılara pek aldırmadım ama kız kardeşim ameliyattan çıkınca ağladı, bir arkadaşım da aynı şekilde, kimi ağrılara çok dayanamıyor, kimi de benim gibi çok etkilenmiyor ama en güzeli her zaman normal doğum
Bence kimsenin seni ikna etmesini bekleme, senin ne istediğin çok önemli, ilk önce kendinin ne istediğini iyice anla ve kendini buna hazırla 
|
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 11:18
fatoş Yazdı:
Canım ilk doğumum da malesef normal doğum bana da kısmet olmadı, bana doktorum doğumu çok gözünüzde büyütmeyin, eskiden kadınlar tarlalarda bile doğuruyormuş, çok fazla da doğum hikayeleri dinlemeyin, herkes farklı bir hikayesi vardır diyordu, normal doğumu destekleyen bir doktor, hatta sezeryan sonrası normal doğum da yapıyor, kısmetse ben de ikinciyi normal doğum istiyorum, haftaya netleşmeye başlayacaktır.
Benim ağrı eşiğim yüksektir, sezeryan beni pek etkilemedi, daha doğrusu ağrılara pek aldırmadım ama kız kardeşim ameliyattan çıkınca ağladı, bir arkadaşım da aynı şekilde, kimi ağrılara çok dayanamıyor, kimi de benim gibi çok etkilenmiyor ama en güzeli her zaman normal doğum
Bence kimsenin seni ikna etmesini bekleme, senin ne istediğin çok önemli, ilk önce kendinin ne istediğini iyice anla ve kendini buna hazırla  |
çok doğru yazmışsın canım evet benide hiç sezeryan etkilemedi benimde ağrı eşiğim çok yüksek. Ama bel ağrım halen var.
-------------
|
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 11:20
pinar35 Yazdı:
şehnaz abla bende hiç bel ağrısı olmadı. anestezi uzmanına göre değişiyor sanırım. |
Nedenini bilmiyorum canım ama benim etrafımda sezaryan olanların tek şikayeti bel ağrısı. seninde şansın bu sanırım.
-------------
|
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 12:10
Şehnaz Yazdı:
pinar35 Yazdı:
şehnaz abla bende hiç bel ağrısı olmadı. anestezi uzmanına göre değişiyor sanırım. |
Nedenini bilmiyorum canım ama benim etrafımda sezaryan olanların tek şikayeti bel ağrısı. seninde şansın bu sanırım. |
normalim epizyosu daha hafif belki ondandır
benim ağrımın olmaması
|
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 13:09
http://dogaldogum.com/biz-kimiz/95-op-dr-hakan-coker.html
bu adam a$ip kendi kendine dogur diyo ama sezryan demesinden iyidir :))
------------- ">
|
Mesajı Yazan: eflalim
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 14:45
merhaba
kesinlikse sezaryen tavsiye etmem dokuz ay boyunca normal doğumu hayal ettim ama maalesef bebeğimin kalp atışları düştüğü üiçin acil sezaryen oldum spinal istedim normal olmayacak diye ağlaya ağlaya girdim doğuma ağlayarak çıktım suni sancı verldi sezaryen öncesi ağrılarım100 e vurduğu halde gıkım çıkmadı ağrı eşiğin yüksek dediler benim her ay çektiğim regli sancısından farkı yoktu ama nasip olmadı normal doğum ağrı eşiğin yüksek dedikleri halde sezaryenden sonra uyuşma etkisi gidince çıldırdım ağrından iğneler vs etki etmedi ama birşey var ki bunun ağrı eşiğiyle alakası yok bence senin doğum şekline hazır olmanla alakalı ben normale öyle odaklanmıştım ki başkasının çığlık attığı ağrılar bana normal geldi ama sezaryene o kadar karşıydım ki ağrım o yüzden çok oldu çünkü doğumdan sonra yüzüm gülmedi moralim sıfırdı,ablamın ilk doğumu normaldi ve zordu ikinciyi sezaryen istedi o da spinal oldu güle oynaya girdi güle oynaya çıktı ne ağrısı oldu ne bir şey, ben yataktan ilk kalkarken dünya başıma yıkılıyor sandım affet Allah'ım diye diye kalktım bir hafta tek başıma doğrulamadım vs. yani için sakın kararmasın sakın korkma bu acıların hepsi çıkıyor aklından ve ikinciyi düşünüyorsun bile:) ve dediğim gibi normal doğum sancısı bence kolaydı ikinciyi inşaallah normal doğum istiyorum sende önce kafanda bitir emin ol normal doğum bebeğinin ve senin sağlığın için daha iyi tabi normal yapabilecek şartlar mevcutsa. İnşaallah kolay huzurlu sağlıklı bir doğum yaparsın.
|
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 17:54
Hanımlar bende spinal oldum bel ağrım olmadı benimde
|
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 18:50
arayıp ne dicem?adam demicekmineden aradın? anlamadım nie arıcamı
MaRaL Yazdı:
dr yonunden çok $anslisin :) ikisinide normal dogurdum ben, ustelik oglum4 kg idi e$im dalga geçiyo iki oksurdun dogurdun diye :) gerçektende oyle oldu, diki$ bile atilmadi
sezeryan ya$amadim ama cerrahi operasyon sonuçta, gazi var $usu busu var , iki yil sonra o diki$den kan gelen var ,hiç sezeryan amaleitati gordunMU ? kaç kat kesiyolar adami biliyormusun ? bide dikiyolar tabi o kadar :)
normal dogum da dogurunca i$ bitiyo sayilir, bi kaç gun diki$ ler acir ama az oda ben epidural yaptirdim ikisndede çok memnuum belim agrimiyo zaten serzynda olsan onu yapiyolar belden :) genel olmayacaksa
ben saana bi dr adi vercem, sitesini gezersin, emaille ula$irsan yardimci olur sana sezeryan sonrasi normal dogum diyo( AVrupada farketmiyo istersne 5 sezryanin olsun normal deniyon o ba$ka :) )
neyse dr la goru$ bi o sana iyi gelcekdir :)
|
|
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 18:54
fatoş Yazdı:
Bence kimsenin seni ikna etmesini bekleme, senin ne istediğin çok önemli, ilk önce kendinin ne istediğini iyice anla ve kendini buna hazırla  |
kendim ne istiyorum haklısın bilmiyrum ki ben ne istediğimi. ikisinede yakınım içten içe ama normalden korkuyorum sezeryandan yana tek korkum bebeğimi kendim kucagıma tek başıma alamıcak olmam ve wc 1 2 gün yardımla gidecek olmam onun dısında kesilmekten falan korkmuyorum. ama nedendir bilinmez normalden tırsıyorum :)
|
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 18:56
eflalim Yazdı:
merhaba
kesinlikse sezaryen tavsiye etmem dokuz ay boyunca normal doğumu hayal ettim ama maalesef bebeğimin kalp atışları düştüğü üiçin acil sezaryen oldum spinal istedim normal olmayacak diye ağlaya ağlaya girdim doğuma ağlayarak çıktım suni sancı verldi sezaryen öncesi ağrılarım100 e vurduğu halde gıkım çıkmadı ağrı eşiğin yüksek dediler benim her ay çektiğim regli sancısından farkı yoktu ama nasip olmadı normal doğum ağrı eşiğin yüksek dedikleri halde sezaryenden sonra uyuşma etkisi gidince çıldırdım ağrından iğneler vs etki etmedi ama birşey var ki bunun ağrı eşiğiyle alakası yok bence senin doğum şekline hazır olmanla alakalı ben normale öyle odaklanmıştım ki başkasının çığlık attığı ağrılar bana normal geldi ama sezaryene o kadar karşıydım ki ağrım o yüzden çok oldu çünkü doğumdan sonra yüzüm gülmedi moralim sıfırdı,ablamın ilk doğumu normaldi ve zordu ikinciyi sezaryen istedi o da spinal oldu güle oynaya girdi güle oynaya çıktı ne ağrısı oldu ne bir şey, ben yataktan ilk kalkarken dünya başıma yıkılıyor sandım affet Allah'ım diye diye kalktım bir hafta tek başıma doğrulamadım vs. yani için sakın kararmasın sakın korkma bu acıların hepsi çıkıyor aklından ve ikinciyi düşünüyorsun bile:) ve dediğim gibi normal doğum sancısı bence kolaydı ikinciyi inşaallah normal doğum istiyorum sende önce kafanda bitir emin ol normal doğum bebeğinin ve senin sağlığın için daha iyi tabi normal yapabilecek şartlar mevcutsa. İnşaallah kolay huzurlu sağlıklı bir doğum yaparsın. |
ne güzel yazmışsın benim genelde dinlediğim güzel sezeryan hikayeleri :) normal doğum hikayeleri kötüydü.sende tam tersi :) şuan şartlar normal.Rabbim bilir artık illa sezeryan demiyorum hayırlısı.
|
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 20:39
lagrima Yazdı:
fatoş Yazdı:
kendim ne istiyorum haklısın bilmiyrum ki ben ne istediğimi. ikisinede yakınım içten içe ama normalden korkuyorum sezeryandan yana tek korkum bebeğimi kendim kucagıma tek başıma alamıcak olmam ve wc 1 2 gün yardımla gidecek olmam onun dısında kesilmekten falan korkmuyorum. ama nedendir bilinmez normalden tırsıyorum :) |
Tuvalete giderken başkasının yardımı gerekmiyor merak etme güzelim ama bence doğum konusunda çok fazla da doğum hikayeleri dinleme 
|
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 22:00
email fln vardir kiz telefon etmedende halledersin beni ikna edin de :)
------------- ">
|
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 23:13
fatoş Yazdı:
lagrima Yazdı:
fatoş Yazdı:
kendim ne istiyorum haklısın bilmiyrum ki ben ne istediğimi. ikisinede yakınım içten içe ama normalden korkuyorum sezeryandan yana tek korkum bebeğimi kendim kucagıma tek başıma alamıcak olmam ve wc 1 2 gün yardımla gidecek olmam onun dısında kesilmekten falan korkmuyorum. ama nedendir bilinmez normalden tırsıyorum :) |
Tuvalete giderken başkasının yardımı gerekmiyor merak etme güzelim ama bence doğum konusunda çok fazla da doğum hikayeleri dinleme  |
cnm oluruna bıraktım artık normalde kabulum sezeryanda yeterki mercimeğim gelsin sağ sağlim. sezeryandan korkmuyordum zaten artık normalde korku vermiyor. hakkımızda hayırlısı hangisi ise o şekilde olsun. maral arkadaşın verdiği sitede de bakıyorum normal doğum hikayelerine baya ısındım bu fikrede.hayırlısı olsun..
|
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 23:14
MaRaL Yazdı:
email fln vardir kiz telefon etmedende halledersin beni ikna edin de :)
|
gülmesinler böyle dediğimde :) artı mail vs yok ne yazık ki :(
|
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 23:41
google a hakan çoker yaz yazilarini hikayelerini oku en azindan :)
------------- ">
|
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2012 Saat 08:01
lagrima Yazdı:
eflalim Yazdı:
merhaba
kesinlikse sezaryen tavsiye etmem dokuz ay boyunca normal doğumu hayal ettim ama maalesef bebeğimin kalp atışları düştüğü üiçin acil sezaryen oldum spinal istedim normal olmayacak diye ağlaya ağlaya girdim doğuma ağlayarak çıktım suni sancı verldi sezaryen öncesi ağrılarım100 e vurduğu halde gıkım çıkmadı ağrı eşiğin yüksek dediler benim her ay çektiğim regli sancısından farkı yoktu ama nasip olmadı normal doğum ağrı eşiğin yüksek dedikleri halde sezaryenden sonra uyuşma etkisi gidince çıldırdım ağrından iğneler vs etki etmedi ama birşey var ki bunun ağrı eşiğiyle alakası yok bence senin doğum şekline hazır olmanla alakalı ben normale öyle odaklanmıştım ki başkasının çığlık attığı ağrılar bana normal geldi ama sezaryene o kadar karşıydım ki ağrım o yüzden çok oldu çünkü doğumdan sonra yüzüm gülmedi moralim sıfırdı,ablamın ilk doğumu normaldi ve zordu ikinciyi sezaryen istedi o da spinal oldu güle oynaya girdi güle oynaya çıktı ne ağrısı oldu ne bir şey, ben yataktan ilk kalkarken dünya başıma yıkılıyor sandım affet Allah'ım diye diye kalktım bir hafta tek başıma doğrulamadım vs. yani için sakın kararmasın sakın korkma bu acıların hepsi çıkıyor aklından ve ikinciyi düşünüyorsun bile:) ve dediğim gibi normal doğum sancısı bence kolaydı ikinciyi inşaallah normal doğum istiyorum sende önce kafanda bitir emin ol normal doğum bebeğinin ve senin sağlığın için daha iyi tabi normal yapabilecek şartlar mevcutsa. İnşaallah kolay huzurlu sağlıklı bir doğum yaparsın. |
ne güzel yazmışsın benim genelde dinlediğim güzel sezeryan hikayeleri :) normal doğum hikayeleri kötüydü.sende tam tersi :) şuan şartlar normal.Rabbim bilir artık illa sezeryan demiyorum hayırlısı. |
Hakkında hayırlısı olsun umarım en güzeli olur sezaryenden korkutmak istemem ama ezaryen doğuma kolay diyenlere kusura bakmasın ama bence kendilerini kandırıyorlar özellikle kendi tercihleriyle yapanlar bir kere ameliyat yerin ağır işi yapınca şişiyor ağrıyor yanıyor ee ev hanımıyım nasıl yapmıycam temizlikçimi tutucam mümkün değil ikincisi hemen sütün gelmiyor ki bu yüzden benim bebeğim aç kaldı ve hipoglisemi oldu havale geçirdi üç gün kuvöz de kaldı ve ben üç günbounca iki saatde bir hastaneye gidip bebeğimi emzirdim bütün vücudum şişti yorgunluktan spinal olduğum için dinlenemedim ve şiddetli baş ağrısı yaşadım sezaryende dinlenmek çok önemli e böyle aksilik olursa Allah korusu dinlenemiyorsun ve benim gibi dikişlerin üst üste kaynıyor, bunları içini karartmak için yazmıyorum yanlış anlama ama sana sezaryeni anlatanlar eksik anlatmış,birde tuvalete gitmeyi söylemişsin asıl sezaryende tek başına gidemiyorsun ilk başda sonda oluyor o çıkınca zaten yatakdan ağlayarak kalkıyorum tuvalet gitmek işkence annemle eşim bir hafta beni kaldıracaklar diye bel ağrısı çektiler ay neyse ama yinede doğurmak istiyorum hala ama normal doğum inşaallah:)) sende iki fikrede hazır ol hangisini beynin kabul ediyorsa o olur başka türlü rahat olmaz canım
|
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2012 Saat 08:09
Kızlar spinal Sezaryen nedir, Epiduralla ne farkı var
-------------
|
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2012 Saat 11:45
eflalim Yazdı:
lagrima Yazdı:
eflalim Yazdı:
merhaba
ne güzel yazmışsın benim genelde dinlediğim güzel sezeryan hikayeleri :) normal doğum hikayeleri kötüydü.sende tam tersi :) şuan şartlar normal.Rabbim bilir artık illa sezeryan demiyorum hayırlısı. |
Hakkında hayırlısı olsun umarım en güzeli olur sezaryenden korkutmak istemem ama ezaryen doğuma kolay diyenlere kusura bakmasın ama bence kendilerini kandırıyorlar özellikle kendi tercihleriyle yapanlar bir kere ameliyat yerin ağır işi yapınca şişiyor ağrıyor yanıyor ee ev hanımıyım nasıl yapmıycam temizlikçimi tutucam mümkün değil ikincisi hemen sütün gelmiyor ki bu yüzden benim bebeğim aç kaldı ve hipoglisemi oldu havale geçirdi üç gün kuvöz de kaldı ve ben üç günbounca iki saatde bir hastaneye gidip bebeğimi emzirdim bütün vücudum şişti yorgunluktan spinal olduğum için dinlenemedim ve şiddetli baş ağrısı yaşadım sezaryende dinlenmek çok önemli e böyle aksilik olursa Allah korusu dinlenemiyorsun ve benim gibi dikişlerin üst üste kaynıyor, bunları içini karartmak için yazmıyorum yanlış anlama ama sana sezaryeni anlatanlar eksik anlatmış,birde tuvalete gitmeyi söylemişsin asıl sezaryende tek başına gidemiyorsun ilk başda sonda oluyor o çıkınca zaten yatakdan ağlayarak kalkıyorum tuvalet gitmek işkence annemle eşim bir hafta beni kaldıracaklar diye bel ağrısı çektiler ay neyse ama yinede doğurmak istiyorum hala ama normal doğum inşaallah:)) sende iki fikrede hazır ol hangisini beynin kabul ediyorsa o olur başka türlü rahat olmaz canım |
iki doğum şeklinede sıcak bakıyorum artık. hakkımda hangisi hayırlısı ise öyle olsun. fark etmez normal sezeryan! :) sanada geçmiş olsun baya çekmişsin.
|
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2012 Saat 15:54
lagrima Yazdı:
eflalim Yazdı:
lagrima Yazdı:
eflalim Yazdı:
merhaba
Hakkında hayırlısı olsun umarım en güzeli olur sezaryenden korkutmak istemem ama ezaryen doğuma kolay diyenlere kusura bakmasın ama bence kendilerini kandırıyorlar özellikle kendi tercihleriyle yapanlar bir kere ameliyat yerin ağır işi yapınca şişiyor ağrıyor yanıyor ee ev hanımıyım nasıl yapmıycam temizlikçimi tutucam mümkün değil ikincisi hemen sütün gelmiyor ki bu yüzden benim bebeğim aç kaldı ve hipoglisemi oldu havale geçirdi üç gün kuvöz de kaldı ve ben üç günbounca iki saatde bir hastaneye gidip bebeğimi emzirdim bütün vücudum şişti yorgunluktan spinal olduğum için dinlenemedim ve şiddetli baş ağrısı yaşadım sezaryende dinlenmek çok önemli e böyle aksilik olursa Allah korusu dinlenemiyorsun ve benim gibi dikişlerin üst üste kaynıyor, bunları içini karartmak için yazmıyorum yanlış anlama ama sana sezaryeni anlatanlar eksik anlatmış,birde tuvalete gitmeyi söylemişsin asıl sezaryende tek başına gidemiyorsun ilk başda sonda oluyor o çıkınca zaten yatakdan ağlayarak kalkıyorum tuvalet gitmek işkence annemle eşim bir hafta beni kaldıracaklar diye bel ağrısı çektiler ay neyse ama yinede doğurmak istiyorum hala ama normal doğum inşaallah:)) sende iki fikrede hazır ol hangisini beynin kabul ediyorsa o olur başka türlü rahat olmaz canım |
iki doğum şeklinede sıcak bakıyorum artık. hakkımda hangisi hayırlısı ise öyle olsun. fark etmez normal sezeryan! :) sanada geçmiş olsun baya çekmişsin. |
hadi hayırlııs sağol,benimde çenem düştü:)
|
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2012 Saat 16:09
Şehnaz Yazdı:
Kızlar spinal Sezaryen nedir, Epiduralla ne farkı var |
abla fark uyuşturma şeklinde...
spinal anestezi de, uyuşturucu, sıvıya veriliyor, o omurga içindeki sıvıya, çok çabuk uyuşuyor insan ve ayaklarına kadar, çok riskli, işin uzmanının da uzmanı, dediğimiz artık eli çok iyi alışmış insanlar yapmalı...Allah korusun felç olabilir hasta ki, bunu çok iyi anestezistler yapıyor, her hastanede yapılmaz zaten...
epiduralde ise, uyuşturucu, o omur diskleri arasına veriliyor bir bölgeye...bunda risk çok az, omurgaya müdahele yok, omurlar muayeneyle tesbit edilip araya veriliyor, bir sorun çıkması için yapanın çok acemi olması lazım, mesela ben gibi, tüm anestezistler yapar yani..:) bunun uyuşukluğu daha uzun sürer...
ikisi de çok güzel yöntemler, epidural daha az riskli ki bizim hastanelerde de o yaygın... uyuştuktan sonra ki sezeryanda her ikisinde de aynı, çocucuğun pıt diye alınması
|
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2012 Saat 16:12
beria Yazdı:
Şehnaz Yazdı:
Kızlar spinal Sezaryen nedir, Epiduralla ne farkı var |
abla fark uyuşturma şeklinde...
spinal anestezi de, uyuşturucu, sıvıya veriliyor, o omurga içindeki sıvıya, çok çabuk uyuşuyor insan ve ayaklarına kadar, çok riskli, işin uzmanının da uzmanı, dediğimiz artık eli çok iyi alışmış insanlar yapmalı...Allah korusun felç olabilir hasta ki, bunu çok iyi anestezistler yapıyor, her hastanede yapılmaz zaten...
epiduralde ise, uyuşturucu, o omur diskleri arasına veriliyor bir bölgeye...bunda risk çok az, omurgaya müdahele yok, omurlar muayeneyle tesbit edilip araya veriliyor, bir sorun çıkması için yapanın çok acemi olması lazım, mesela ben gibi, tüm anestezistler yapar yani..:) bunun uyuşukluğu daha uzun sürer...
ikisi de çok güzel yöntemler, epidural daha az riskli ki bizim hastanelerde de o yaygın... uyuştuktan sonra ki sezeryanda her ikisinde de aynı, çocucuğun pıt diye alınması |
ben risk mi almışım sezaryeni hiç düşünmediğim için araştırmamıştım apar topar alınınca uyutmayın beni diye ağlıyordum:) spinal istiyor demişlerdi yani doktorum niye uyutmadınız deyince kendi istedi demişlerdi
|
Mesajı Yazan: sedesa
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2012 Saat 17:45
o kadar şey yazmıştım ama hepsi silindi... deli oldum.... şimdi hepsini baştan yazamıcam malesef....
ben normal doğum yaptım ve hep normal doğum istedim... iyiki normal olmuş...çabucak toparlandım... herşeyin doğalı iyidir... bebeklerimiz için bile.... tabii herşey yolundaysa....
ben oğlum 1 haftalıkken AVM de geziyordum..:))) en güzel tarafı da bu herhalde..... işimi gücümü hep kendim yaptım... 1 haftadan sonra kimse kalmadı yanımda... baktılar ki moralim iyi.. içleri rahat şekilde döndüler evlerine....
şimdi 2.yi istiyoruz. nasip olursa.... ve kesinlike yine normal düşünürüm bu durumda....
üstelik ben bekarken ablamın doğumuna girdim....normaldi.... uçuk falan çıktı dudaklarımda ertesi gün.... ama hiçbirşey normalden yana olmamaı engelleyemedi.... başına neler geleceğini iyi bilirsen buna göre hazırlarsın kendini...
------------- http://lilypie.com"> http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2012 Saat 18:40
sedesa Yazdı:
o kadar şey yazmıştım ama hepsi silindi... deli oldum.... şimdi hepsini baştan yazamıcam malesef....
ben normal doğum yaptım ve hep normal doğum istedim... iyiki normal olmuş...çabucak toparlandım... herşeyin doğalı iyidir... bebeklerimiz için bile.... tabii herşey yolundaysa....
ben oğlum 1 haftalıkken AVM de geziyordum..:))) en güzel tarafı da bu herhalde..... işimi gücümü hep kendim yaptım... 1 haftadan sonra kimse kalmadı yanımda... baktılar ki moralim iyi.. içleri rahat şekilde döndüler evlerine....
şimdi 2.yi istiyoruz. nasip olursa.... ve kesinlike yine normal düşünürüm bu durumda....
üstelik ben bekarken ablamın doğumuna girdim....normaldi.... uçuk falan çıktı dudaklarımda ertesi gün.... ama hiçbirşey normalden yana olmamaı engelleyemedi.... başına neler geleceğini iyi bilirsen buna göre hazırlarsın kendini...
|
başıma neler gleceğini az çok tahmin ediyorum anlatılanlardan.. netten oturup izleyim diyorum ona cesaretim iç yok .. izlesem mi? sizizlediniz mi? normalide sezeryanıda? ben ikisinide izlemedim anlatılanlar sadece.
|
Mesajı Yazan: sedesa
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2012 Saat 21:13
bu noktada gerek yok bence.... başını görmeden sonunu göreceksin... öyle olmuyor ki....kafanı karıştırmaya gerek yok.... şimdilik sıkıntı yok zaten :)))) ne kadar kaldı doğuma???
|
Mesajı Yazan: kumru
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2012 Saat 21:59
merhaba Ebrarcım seni ikna etmek çok anlamsız bence..neden mi?ben Alp'i normal doğurmak için 42 hafta bekledim, normal olmadı, sancım yoktu, açılmam 0 cm di...sonuçta genel anestezi ile sezaryan olmamı doktorum uygun buldu ve oldum...Allah Sedat Bey' den binlerce kez razı olsun, eğer normal doğum diye ısrar etseydim altımı parçalayacaklar sunni sancı verecekler ve sonra saatlerce acı çekip acil sezaryana alacaklarmış...çünkü benim gibi olan ama yanlış karar alınan acıklı doğumlardan biliyorum...ben 2 gün hastanede kaldım ve hastaneden koşarak çıktım, başımda kimse yoktu... evde içmem için ağrı kesici verdi hiç gerek duymadım...velakin, sezaryandan korkuyordum, ama hiç korktuğum gibi olmadı....son ana kadar ne olacağı hiç belli olmuyor...benim normal doğum yapmam hiç bir engel yoktu.. içini ferah tut, bebeğin ve senin için hangisi hayırlı ise o olsun, hiç bir durum için tutucu ve ısrarcı olma, oluruna bırak, doktorun inşallah iyi biri olur, seni ve bebeğini üzmez...sen hiçbir duruma ikna olma, hepsine açık ol, hayal kırıklığı riskini azaltmış olursun
|
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2012 Saat 22:15
sedesa Yazdı:
bu noktada gerek yok bence.... başını görmeden sonunu göreceksin... öyle olmuyor ki....kafanı karıştırmaya gerek yok.... şimdilik sıkıntı yok zaten :)))) ne kadar kaldı doğuma???
|
33+5 oldum 6 hafta falan kaldı işte.
|
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2012 Saat 22:17
kumru Yazdı:
merhaba Ebrarcım seni ikna etmek çok anlamsız bence..neden mi?ben Alp'i normal doğurmak için 42 hafta bekledim, normal olmadı, sancım yoktu, açılmam 0 cm di...sonuçta genel anestezi ile sezaryan olmamı doktorum uygun buldu ve oldum...Allah Sedat Bey' den binlerce kez razı olsun, eğer normal doğum diye ısrar etseydim altımı parçalayacaklar sunni sancı verecekler ve sonra saatlerce acı çekip acil sezaryana alacaklarmış...çünkü benim gibi olan ama yanlış karar alınan acıklı doğumlardan biliyorum...ben 2 gün hastanede kaldım ve hastaneden koşarak çıktım, başımda kimse yoktu... evde içmem için ağrı kesici verdi hiç gerek duymadım...velakin, sezaryandan korkuyordum, ama hiç korktuğum gibi olmadı....son ana kadar ne olacağı hiç belli olmuyor...benim normal doğum yapmam hiç bir engel yoktu.. içini ferah tut, bebeğin ve senin için hangisi hayırlı ise o olsun, hiç bir durum için tutucu ve ısrarcı olma, oluruna bırak, doktorun inşallah iyi biri olur, seni ve bebeğini üzmez...sen hiçbir duruma ikna olma, hepsine açık ol, hayal kırıklığı riskini azaltmış olursun |
aynen şuan her ikisinede açıgım. fark etmez hakkımda hangisi hayırlısı ise öyle olsun. devlet hastanesine gidiyorum o gün inşallah iyi bir doktor denk gelir. ama nasip..
|
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2012 Saat 01:04
az önce eşimle de konuştum, spinalin de riski yokmuş, öyle anlatılır hep, çok kolay işlemler... zaten iğne anında gerekli bilgiler veriliyor, onlara uydum mu tamam...
|
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2012 Saat 09:59
Bence de çok fazla doğum hikayesi okuma izlemen hoş olmaz yani ben asla cesaret edip izlemedim, doğumda sana gerekecek bilgileri edin yeter ben normal doğum hikayeleri okuya okuya beynimi yıkadım sonuç hüsran olunca yıkıldım kesinlikle iksine de açık olmak lazımmış büyük konuşmamak ben büyük konuştum eşimde o yüzden oldu diyorum hep:) sezaryen olmak isteyenlere kızıyordum birde:)
|
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2012 Saat 10:13
eflalim Yazdı:
Bence de çok fazla doğum hikayesi okuma izlemen hoş olmaz yani ben asla cesaret edip izlemedim, doğumda sana gerekecek bilgileri edin yeter ben normal doğum hikayeleri okuya okuya beynimi yıkadım sonuç hüsran olunca yıkıldım kesinlikle iksine de açık olmak lazımmış büyük konuşmamak ben büyük konuştum eşimde o yüzden oldu diyorum hep:) sezaryen olmak isteyenlere kızıyordum birde:)
|
Aynen bende hiç izlemedim açıkcası izlemek de asla istemem, daha çok olayı akışına bırakmak en iyisi 
|
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2012 Saat 10:27
haklısınız ne izlicem ne okuyacagım beynim zaten yıkandı yıkanacagı kadar. ben okuyum izlemesemde cevredeki insalar sagolsun.. hastanede sıra beklerken bile herkesin bir hikayesi var ve başlıyorlar anlatmaya 
|
Mesajı Yazan: clementine
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2012 Saat 10:56
daha hamile kalmadan ama bebek düşünmeye başlamışken doğum videoları izledim hem normal hemde sezeryan ve o anda karar vermiştim normal doğum yapmaya. sezeryan videosu o kadar iğrenç gelmişti ki.... sanırım ben daha kibar bi sezeryan hayal etmiştim yada ne bileyim yanlış bi kelime söylemek istemiyorum işte siz anladınız herkes normal doğumu kötü bulurken ben sezeryanı kötü buldum nedeni bence normal doğumda herşeyin olması gerktiği gibi olmasıydı ve ben yadırgamadım. sonuçta normal doğum yapmayı çok istiyorum ilk çocuğum nelerle karşılaşıcağımı bilmiyorum nasıl acılar çekeceğimi tahmin edemiyorum tek yapabildiğim dua etmek ve tabiki kegel egzersizleri sana tevsiyem başlamadıysan hemen başla, kaslarımız güçlü olursa epizoya bile gerek kalmayabilir. pozitif doğum hikayelerinin anlatıldığı siteler var onları hep okudum ve hep kendime böyle bi hikaye düşündüm  ve düşünüyorum. doğumdan sonra acı çekeceğime doğumdan önce acı çekip bebeğimle daha iyi ilgilenebileceğimi düşünüyorum. allah hepimizin gönlüne göre versin.  ayrıca şunuda belirteyim yaşadığım şehirde imkanlar çok sınırlı ve ancak sezeryan olabiliyorum  ama ben 2 saatlik yola gitmeyi göze aldım sırf bi özel hastanede normal doğum yapabilmek için. sen ne güzel şanslısın doktorunda normali destekliyormuş, kıskandım yaniiiii  hepimiz içinb hayırlısı olsun canım 
------------- http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2012 Saat 08:13
lagrima Yazdı:
haklısınız ne izlicem ne okuyacagım beynim zaten yıkandı yıkanacagı kadar. ben okuyum izlemesemde cevredeki insalar sagolsun.. hastanede sıra beklerken bile herkesin bir hikayesi var ve başlıyorlar anlatmaya  |
ben hamileyken kimsenin doğum hikayesini anlatmasına izin vermezdim açıkca söylerdim etkileniyorum lütfen anlatmayın derdim onlarda susardı sende öyle yap hamilelik doğum çok gzüel kimsenin bu güzelliği bozmasına izin vermemek lazım
|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2012 Saat 18:21
benden izn isteyen yok :) artı ben endm açıp açıp okuyorum. suan önemli değil normal doğurcam anırım doktorlar sezeryan dmeiyor zaten.
|
|