kunduracı göğsü
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33430
Tarih: 21 Ağu 2025 Saat 18:49
Konu: kunduracı göğsü
Mesajı Yazan: akınefe
Konu: kunduracı göğsü
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2012 Saat 17:06
kadir bey yazılarınızı takip eden uygulamaya çalışan bir anneyim oğlumun göğüs yapısı kunduracı göğsü dediğimiz şekilde hafif çöküklük var.dr genetik diyor.araştırmalarım sonucu tedavisi ameliyat ama benim oğlum 3.5 yaşında daha.. çok üzülüyorum bu durumun başka tedavisi varmı sporla zamanla düzelirmi..ayrıca ergenlik çağında çocukların bu durumdan psikolojilerinin bozulduğunu içine kapandığını kendini farklı gördüğü için mutsuz olduğunu okudum.bir diğer sıkıntı göğüs kafesi organlara baskı yaparmı.büyüdükçe biraz sporla düzelmesi mümkünmü.zaman ayırıp cevaplarsanız çok memnun olurum.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2012 Saat 07:51
Cok dogru, ameliyat ancak kalp veya akcigere baski zarar verecek kadar olunca yapilir. Ayrica da ameliyat izi pek hos degildir.
|
Mesajı Yazan: akınefe
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2012 Saat 10:20
çok teşekkür ederim bende ameliyat taraftarı değilim doğrusu.Sanırım yüzme yada grup sporları en azından ilerlemesini engeller.Bu durumu bizde tesadüfen öğrendik ve internetten araştırdığımda dünyam yıkılmıştı neden bizi buldu dedim ailedede yok çünkü.Umarım çocuklarımızda fazla ilerlemeden atlatılır bu durum.
|
Mesajı Yazan: zehraeroğlu
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2012 Saat 10:36
kadir bey şimdi öle geniş kesi ile yapılmıyormuş bu ameliyat.şimdi laparoskopik gibi koltuk altından 2 cm kadar kesilerle yapılıyormuş..ama yine de dr.muz sağlık açısından sorun olmadıkça ben yaptırma taraftarı değilim demişti..
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2012 Saat 20:06
Ayni kapiya cikar. Ameliyati unutun.
|
|