Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

öpücük hastalığı mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33437
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 03:41

Konu: öpücük hastalığı mı?
Mesajı Yazan: akınefe
Konu: öpücük hastalığı mı?
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2012 Saat 10:46
hocam oğlum 6 gündür ateşli ilk başta hafif bir soğuk algınlığı diye düşündüm 3 gün sadece ateş oldu diğer 3gün su gibi burun akıntısı halsizlik gözlerde kızarma boyunda lenf bezleri hafif şişmiş.ben sizi takip ettiğim için bu gibi durumlarda enfeksiyoz mononükleoz teşhisi koyduğunuzu okumuştum.henüz doktora götürmedim antibiyotik verip yollayacaklar biliyorum yada ben öpücük hastalığı olabilirmi desem çok bilmişlikle suçlanıcam belkide.yinede emin olmak için kan testi yaptırmam gereklimi çocuğum çok bitkin hırpalamak istemiyorum.boynundaki şişlikler ne zaman iner karaciğer ve dalak büyümesi olduysa zarar verirmi yada neler yapmamız gerekli.Ayrıca gece dokunduğumda korkuyor titriyor bazen.ilaç olarak ne önerirsiniz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: akınefe
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2012 Saat 12:03
hocam bu arada oğlum 3.5 yaşında kilosu 15 bana çok zayıf geliyor.birde immuzinc şurup hakkında ne düşünüyorsunuz bağışıklık sistemini kuvvetlendirirmi gerçekten kullanmalımıyım.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2012 Saat 20:12

Kesin soyleyebilmek icin; "Monotest" yapilmasi gerekir. Zaten buda virutik bir hastalik olup tedavisi olmadigindan, pekde onemli degildir. Sadece 4-5 gunden uzun suren bir atesi izah etmek icin yapilabilir. Karaciger veya dalak buyumeside kalici bir hasar yapmaz.  Sordugunuz ilaci veya benzerlerini hicbir hastamda kullanmadim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat