Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yüksek ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33461
Tarih: 08 Kas 2025 Saat 12:32

Konu: yüksek ateş
Mesajı Yazan: suedalal
Konu: yüksek ateş
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2012 Saat 13:57
Kadir bey aslında biliyorum sorumun cevabını ama tamamen rahatlamak amaçlı yazıyorum
vaktinizi aldığım için şimdiden özür dilerim

dünden beri 40 derece ateşi var kızımın 24 saat boyunca 39,5 altına düşmedi gece rahat uyusun diye dolven verdim ama 39,5 in altına düşüremedik şu anda 40,2 ateş düşürücü vermedim 

boğazı ağrıyo;grip tablosu sergiliyo burnu akıyo sıvı şekilde
nefesi hızlı alıp veriyo ve çok halsiz gözünü açamıyor

ateşin bu kadar inatçı ve yüksek seyretmesi(dolvene rağmen) normalmi gribal enf da?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2012 Saat 18:08
Tabii normal. Vucut, viruslerin hayatini zora sokmak icin atesi yukseltiyor. Birakin atesli kalsin. Goreceksiniz, hem atesli devre , hem hastalik kisa surecek. Doktorlarin; ates ile sizi korkutmalarina musade etmeyin, ates degil, atesi cikaran hastalik tehlikeli olabilir, o hastaliklarin da artik "asilari" oldugundan, korkacaginiz bir durum yoktur. Hele Grip arazlari bu kadar bariz ise, sedece benim anlattiklarimi uygulamaniz yeterlidir. Cok suphede kalirsaniz; bir "Kan Sayimi" yaptirin, WBC nin dusuk cikmasi da "Gripal" enfeksiyonun kesin isaretidir.

Mesaj Tarihi: 29 Şub 2012 Saat 21:52
Kadir bey kızımın ateşi 4 gündür düşmeyince tahlil yaptırdık;sonuç elime ulaşmadı henüz yarın alacağız ama lökosit değerini öğrendim
WBC   4,5 dediler   
normal grip tedavilerine devam ediyoruz yani;
boğaz kültürüde yaptılar sonuç çıkmadı henüz
 ateş hala 40 civarında
wbc çok düşük olması sorun değildir umarım

teşekkürler iyi çalışmalar...

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2012 Saat 02:33
WBC nin dusuk olmasi, Virutik bir enfeksiyon gecirdiginin ve kesinlikle antibiyotik gerekmediginin isaretidir. Boyle yuksek ates; 2 yasindan kucuk lerde "6.Hastalik" isareti olabilir.

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 15:18
teşekkürler Kadir bey ;sizin yolunuzda ilerledikçe daha sağlıklı yetiştiriyoruz evlatlarımızı
kızım 4 yaşında ve antibiyotik kulanmadan büyütme şansını yakaladık sizi tanıyarak
çok şükür ateş geçti keyfi yerinde sadece öksrüyor bununda geçeceğini biliyorum sayenizde 
size ne kadar teşekkür etsek azdır iyiki varsınız
uzaklardan dua ve sevgi ile...

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 19:24
KizBebek

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat