Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33545
Tarih: 09 Eki 2025 Saat 02:11

Konu: öksürük
Mesajı Yazan: DEFNEIRMAK
Konu: öksürük
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 21:47
hocam 7 aylık kızımda yaklaşık 15 gündür geçmeyen ateşsiz  öksürük var ilk başlarda su gibi burun akıntısıda vardı ancak 1 haftadır akıntı yok sizin yöntemlerinizi uyguluyorum .özellikle geceleri oluyo.inatla doktora götürmedim çünkü giden herkese antibiyotik ve ventolin veriyolar .benim sorum bebekte öksürük bu kadar uzun sürermi burdaki dktrlar banyoya çok karşı ciğere indireceğini söylüyolar yıkayabilirmiyim son olarak 7 aylık bebektede uzun süreli ballı limon kullanabilirmiyim .teşekkürler ..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2012 Saat 18:00
Bilhassa atessiz baslayan Gripler, (vucut adam yerine koymadigindan) 1-1.5 ay kadar surebilirler. Banyo bunlar icin "tedavi edici" dir. Cok faydasini gorursunuz. Tabii, banyo esnasinda, balgamlarin cozulmesi ve artan oksuruk ile disari atilmasini bu doktorlar "-hastalik ilerledi-" diye algilarlar. Maalesef,hala; ates, oksuruk , burun akintisi, hatta kusma ve ishal bu doktorlar tarafindan duzeltilmesi gereken 'hastaliklar' olarak algilaniyor. Birde ailelerin beklentileri de bu yonde olunca, olan cocuklara oluyor. Halbuki bunlar, vucudun savunma silahlari olup, mikroplari vucuttan uzklastirmak veya islerini zorlastirmak icin vucut tarafindan yapilan savunma islemleridir. Doktor+Aile isbirligi ile butun tedaviler bu arazlari yoketmeye yonelik olunca da iste ortaya bu sekilde bir "tip sacmaligi" cikiyor. Bu sebeple onlar tabiiki banyo dan hoslanmayacaklar, zira oksuruk artiyor. Ve bu doktorlar, cocugun ancak oksurerek iyilesebilecegini bilmiyorlar. Siz banyonuzu hergune cikarin.  

Mesajı Yazan: DEFNEIRMAK
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2012 Saat 18:24
KizBebek

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat