| bıngıldak ve demir ilacı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
 Kategori:  ARŞİV
 Forum Adı:  İlaçlar
 Forum Tanımlaması:  Arşiv
 URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33634
 Tarih: 31 Eki 2025 Saat 11:54

Konu: bıngıldak ve demir ilacı
 Mesajı Yazan: HaNCeR
 Konu: bıngıldak ve demir ilacı
 Mesaj Tarihi: 10 Mar 2012 Saat 02:58

| hocam merhaba kızım 5 aylık 7300gr    2 gün önce aşısı için sağlık ocağına götürdük aşıları yapıldı bıngıldagına baktılar geniş olduğunu söledi telaşlı bi sesle devit verip vermediğimi sordu düzenli veriyorum dedim korkuttular beni çok acaipler demir ilacını sordu yok vermiyorum dedim ver dedi ama vermiyorum. bu aylardan sonra eksiklik olduğunu sölüyolar hocam çevremdende bunu çok söylüyolar ben vermicem ama niye bukadar kesin konuşuyolar her bebekte bu aydan sonra demir eksikliği kanıtlanmış bişeymide bukadar üzerinde duruluyo anlamıyorum?? 
 -------------
 Anne Ben Anne Oldum...
 |  

Cevaplar:
 Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
 Mesaj Tarihi: 10 Mar 2012 Saat 06:47

| Sacmaliyorlar, bir halt bildiklerinden degil. Demir ilacini, bu yasta,  ancak HGB degeri; 9.5g/dl. nin altinda olursa verirsiniz, bu yastaki normal HGB degerini bilmedikleri icin boyle sacmaliyorlar. Bu yastaki bebekleri, eriskin HGB degerleri ile karsilastiriyorlar. Kitap okuma aliskanliklari olmadigi icin, sadece kulaktan dolma, yarim-yamalak  bilgilerle is yaptiklarindan bu sekilde sacmalamalari da normaldir. Yazarlar bolumundan, benim " Yeni doganin Kan degerleri" makalemi okuyun. |  
 Mesajı Yazan: mehtappp
 Mesaj Tarihi: 10 Mar 2012 Saat 13:58

| bizde 4 ayımızı geçtik bizede ferrosanol verdiler kansızlığı yoksa neden kullanayım diye sorduğumda hep veriyoruz dediler zaten verme taraftarı değildim 1 kez denedim ondada istifar etti kızım şimdi içim rahat rahat vermiyorum çok sağolun hocam gereksiz ilaç kullanımı gerçekten çok saçma sevgiler  
 -------------
 http://www.glitterfy.com/">
   |  
 Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
 Mesaj Tarihi: 10 Mar 2012 Saat 19:37

| Emir buyuk yerden olunca, boyle "omurgasiz" doktorlara da uymaktan baska care kalmiyor. Bunlar zavalli doktorlar. Nazim Hikmet'in siiri tam bu doktorlara gore;  " Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini suruye katiliverirsin hemen. Ve adeta  magrur, kosarsin salhaneye." |  

|