Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yatarak besleme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33734
Tarih: 21 Ara 2025 Saat 16:48

Konu: yatarak besleme
Mesajı Yazan: DEFNEIRMAK
Konu: yatarak besleme
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2012 Saat 15:25
hocam bir arkadaşımın 6 aylık bebeğini ateş ve öksürük sebebiyle çok ağır zatüree geçiriyo diye tıpa 6 günlüğüne yatırdılar bebek 4.ayından beri anne sütü almıyo. bebeğe zatürre olmasının yatarak beslenmesinden besinin ciğerlere kaçtığını söylemişler.. benimde 8 aylık kızım var meyve suları yoğurt ve muhallabiyi yatarak yiyor. katı gıdaları oturarak veriyorum. arkadaşa böyle söylenince korktum yanlışmı yapıyorum diye ..iyiki varsınız teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2012 Saat 18:29
Yerseniz... Meslek hayatim boyunca; degil 6 aylik, hicbir hastami "Zaturre" diye hastaneye yatirmadim. Bu kadar cok Tip fakultesini, gerekli kalitede hocasi olmadan acarlarsa, olacagi budur. Zaturre, mikrobik bir hadisedir. Onlarin bahsettigi; Aspirasyon Zaturresi, yatarak degil herhangi bir sekilde nefes borusuna gida veya baska bir cismin kacmasi sonucu olusabilir. Yatarak  yedirmeniz, siz farkina varmadan bir Zaturreye sebep olamaz, zira nefes borusuna "zerre kadar" bir madde kacsa, cocuk bogulurcasina bir oksuruk krizine girer. Boyle bir durum olmadan, "Aspirasyon zaturresinden" bahsetmek, cok buyuk bir cahillik ornegidir. Bir yerlerden , yarim yamalak duydugu bilgilerle doktorluk yapmaya calisan, aciz bir doktor. Daha ne diyeyim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat