Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aşı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33793
Tarih: 17 Kas 2025 Saat 15:47

Konu: aşı
Mesajı Yazan: metar19
Konu: aşı
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2012 Saat 15:13
MERHABA KADİR BEY

OĞLUM 2 AY 2 GÜNLÜK.BUGÜN SAĞLIK OCAĞINA AŞIYA GÖTÜRDÜK.BİRİ KOLDAN VEREM,DİĞERLERİ  AYRI AYRI BACAKLARDAN MENENJİT VE KARMA AŞI YAPILDI.

SORMAK İSTEDİĞİM ;

YAPTIRMIŞ OLDUĞUM AŞILAR DOĞRUMUDUR?

BEN TOKATTA İKAMET EDİYORUM VE BURDAKİ DOKTORLARA SORDUĞUM SORULARIN CEVAPLARINI ZOR ALIYORUM.AĞIZLARINDAN LAF ALMAK ÇOK ZOR İNANIN.

ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2012 Saat 19:04
Sol koldan;BCG asini yaptilar. Bir bacaktan 5'li karma( Difter,Bogmaca,Tetanoz) +Menenjit (ActHIB)+ Polio asisini oldu, diger bacaktan Zaturre (Prevenar13) asisini oldu.
Rota virus asisinida ayni gun mutlaka verin. Icirmelik bir asi, siz bile verebilirsiniz. RotaRix veya RotaTeq. Hangisini bulursaniz olur. Ayni gun olmasi sart, yoksa en az 30 gun sonra verebilirsiniz. 3.5 ayi gecirirseniz, bu asi yapilamaz.

Mesajı Yazan: MCAS
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2012 Saat 14:51
hocam lafınıza giriyorum kusura bakmayın ama biz aynı gün olması şart olduğunu bilmiyorduk, 2.ay aşılarından bikaç gün sonra rotarix yaptırdık. 4.ay aşıları ile aynı günde 2.dozunu yaptırdık. acaba etkisi olmadı mı? Confused

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2012 Saat 18:32
Kesin bir bilgi yok, tavsiye edilen; ya ayni gun, yada 30 gun ara ile. Bir tek BCG (Verem) asisinda bunun bir onemi yoktur, zira BCG diger asilardan farkli olarak; antikor yapmaz, "Hucresel Bagisiklik",sistemi ile, T-hucreleri araciligi ile calisir. Diger asilar antikor (humoral sistem ile) B-hucreleri araciligi ile calisir. Ilk asi icin antikor yaparken, (30 gunden evvel) ikinci asiya tam tepki vermez. 6. ay asilari ile bir doz daha verirseniz garanti olur. Cocuga da bir zarari olmaz. Mikrobun kendisini alinca bir seymi oluyor?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat