Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

motor geriliği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33847
Tarih: 24 Kas 2025 Saat 05:06

Konu: motor geriliği
Mesajı Yazan: özgeduru
Konu: motor geriliği
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2012 Saat 14:21
Hocam merhaba. 33 haftalık ama 29 hafta ile uyumlu erken doğmuş bir kızım var. kızım şu an 16 aylık. ancak motor geriliği var. 1 yaşında desteksiz oturmaya yeni yeni başladı ve su an güzel oturuyor. kızım ayaklarının üzerine cok erken aylardan itibaren basabiliyordu. halada öyle. ellerinden tutunca cok güzel adım atıyor. ancak kendi başına duramıyor. sıralaması ve tutunup kalkması da yok henüz. ellerini çok iyi kullanamıyor. parmakla yakalaması var ancak, nesneleri parmağıyla gösteremiyor. yerden cok kolay alıp kaldıramıyor. ancak algısal gelişiminin çok iyi olduğunu düşünüyorum. kulağını, gözünü, burnunu saçını, ellerini ayaklarını gösteriyor. bizimkileri ve oyuncaklarınınkinide gösterebiliyor. hafızası cok iyi. birseyin adını bir kez söylemem yetiyor. hemen öğreniyor. su an 60'a yakın nesne + komut biliyor (düş,kalk, bak, yat gibi) . öüne 10 tane nesne koysam sorduğumu aralarından bulup alıyor. size sorum şu hocam. motor geriliğin olması bende hep bir kuşku. her motor geriliği olanın zekasında sorun olur mu. yoksa sadece fiziksel olarak geridedir kızım diyebilir miyim? tesekkur ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2012 Saat 18:54

Bosverin bu isleri. Oyle "ahim-sahim" bir motor geriligi de yok. Sadece ( her husussta degil)  biraz geriden geliyor okadar. Zekasida iyi. Goreceksiniz, 2 yasindan sonra hicbir fark kalmayacak. Beslenmesi sut ve et agirlikli olsun.

Mesajı Yazan: özgeduru
Mesaj Tarihi: 28 Mar 2012 Saat 10:38
tesekkur ederim Kadir Bey

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat