Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kilo ve bıngıldak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33851
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 23:00

Konu: kilo ve bıngıldak
Mesajı Yazan: çilem yücel
Konu: kilo ve bıngıldak
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2012 Saat 17:40
mrhb dokotor bey dün kızımı sağlık ocağı kontrolğne göturdum kızım 9 aylık 8.440gr cıktı ve kafasındakı bıngıldak 4*4 die belirtiler hıc kapanma yokmus ayrıca hiç dişi de yok hem kilosu az hemde de bıngıldakla ılgılı bı doktora götür dedıler sizce norma mı nasıl degerlendırıyorsunuz ben bıraz panık bir ıinsanım ve cok teleşlandım şimdiden tesekkurler ...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2012 Saat 19:36
Bu cahilce laflari bunlara kesin birisi ogretmis olmali. Zira boyle bir hatanin bu kadar yaygin bir sekilde soylenmesine imkan yoktur. Dogrudan bilgi ve seka seviyeleri ile ilgili bir husus.
1- Bingildak en erken 9. ayda kapanir. Kapanma suresi 17. aya kadar uzayabilir.
2- Dis cikarmak; soya cekim bir durumdur, hicbir vitamin eksikligi veya beslenme bozuklugu dislerin gec cikmasina sebep olmaz. Tamamen doktora gitmenizi saglamak icin cevirilen bir dumen, bir uckagittir. Siz doktora gideceksiniz, doktor da zaten cok ilgili ya, sizi hemen laboratuvara gonderecek, sizi ( simdiki durumda Devleti ) bir guzel sogusleyecekler, olan cocugunuzun hirpalanmasi olacak.
3- Kilosunda bir eksiklik yok, maksat ayni dumeni dondurmek. Illaki doktora gideceksiniz.
Bunlarla isleriniz cok zor, Allah yardimciniz olsun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat