Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kasık fıgımı gaz mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33852
Tarih: 24 Eki 2025 Saat 18:04

Konu: kasık fıgımı gaz mı?
Mesajı Yazan: orhun7
Konu: kasık fıgımı gaz mı?
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2012 Saat 17:59
merhabalar hocam,
oglum 3 aylık,2 haftadır sureklı degıl ama arada bır anda aglama krızıne gırıyor,gozunden yas gelıyor,karnımı agrıyor dıye kekık yagı surdum fonle ısıttık falan ,ama arada gecıyor,gıne aglıyor
bugun kasıklarını tuttugumda canının acıdıgını gordum,fıtık falan olurmu hocam,nasıl anlarım ne yapalım
sındıden tesekkurler,,,

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2012 Saat 19:41
Kasik fitigi oldugunda, kasiklarda; ufak armut buyuklugunde sislikler farkederdiniz. Gaz olabilir, eger gaz ise; Yellenme ve Hickirikta artma olur, emerken karnindan "gurultu" sesleri gelir. Gaz; oyle yag surmekle, fon ile gecmez, kucaginiza alacaksiniz (gezmeye goturur gibi), sirtina ama, bezin ustune avuc icinizle (hafif cukur yaparak) alkis yaptiginiz siddette vuracaksiniz. Bunu her beslendikten sonre ve agladiginda yapin.

Mesajı Yazan: orhun7
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2012 Saat 11:59
merhabalar hocam,
dedıgınız gıbı altın vurusla gazı cıkardık,ama aglamalar ve kendını kasarak,ordan oraya atıyor aglaması,kasıklarında elıme gelen gozle gorulen bırsey yok,
bu gazlar ılk 2 ay yoktu boyle aglamaları ,3 aydan sonra mı cıktı ,mıde bagırsaklar buyuyor ondan mı,benım yedıgım bıseyler mı cocuga gaz yapıyo,bırde her ıstedıgınde emıyor,bazen yarım saatte bır,veya 1 saat ara oluyor,en fazla 2,5 saat ara oluyor,,gece 3--4 saat oluyor,bu saatlerı duzenlemelımıyım,

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2012 Saat 18:36
Gazin sebebi, hareketsizlik. Neden ameliyat veya sezaryen'den sonra hastalari kaldirip yurutuyorlarsa, bebeklerde de 4. aydan sonra bebek donmeye baslayana kadar gaz sancilari olur. Cok kucaga alinan bebeklerde ( koyde sirta baglanmak, besik veya salincak kullanmak gibi) gaz az olur.  uyku saatlerini birakin o duzenlesin, zira yas ilerledikce uyku sureleri azalacak.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat