Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

böbrek

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33871
Tarih: 30 Tem 2025 Saat 06:06

Konu: böbrek
Mesajı Yazan: semuna
Konu: böbrek
Mesaj Tarihi: 28 Mar 2012 Saat 23:22
merhaba hocam size bu sefer 56 yasındakı annemle ılgılı soru sorcam  annemın bobrek rahatsızlıgı var.sureklı bobreklerde mıkrop uruyor.hemen hemen 2 ayda bır ateslenıyor ıdrar tahlılındede baktıgımda nıtrıt pozıtıf cıkıyor.problem bobreklere kanallardan ıdrar kacıyor ves bobregın bır kısmında curume yapmıs.2 kere de bu yuzden amelıyat oldu ve sonuc yıne aynı yıne amelıyat olmazsa bobregı alcaz demısler.sıze cocugum konusunda cok guvendgm ıcın bu konudada yardımlarınızı beklıyorum hocam.sızın onerebılcegınız bu konuda uzman sızın bıldıgınız bı doktor varmı cok tesekkur ederım yardımlarını beklıyorum

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2012 Saat 06:46
Anneniz "yatalak" degil, degilmi? Degilse, is kolay, Annenize devamli, hergun; Kuruyemiscilerde satilan Cranberry (Yaban Mersini'de deniyor) meyvasindan hergun 1 corba kasigi kadar yedirin, biraz takip edelim. Birde bol su icmesi ve bol yuruyus yapmasi lazim. Yaptigi dogumlara bagli genital bolgede yirtik veya harabiyet varsa, onlarin tamiri de gerekir. Beni 1-2 hafta sonra tekrar arayin. Ilk sayfada "Yazarlar" bolumundeki IYE ile ilgili makalemi okuyun, oda yardimci olacaktir.

Mesaj Tarihi: 29 Mar 2012 Saat 10:58
yatalak degıl hocam.annemın rahmi alındı zaten.mesaneden cıft kanal varmıs buradan bobrege ıdrra kacıyormus buda curume yapıyor.ve enfeksıyon yukseldıgınde ates yapıyor.3 kere kapalı mesaneden gırılmıs.1 kere de acık amelıyat yapıldı.halk dılınde reflu denılmıs bu amelıyatada bızım anlalmamız ııcn onlar farklı bısey dıyormus.sızın dedıklerını de uygulucaz hocam cok sagolun.

Mesaj Tarihi: 29 Mar 2012 Saat 22:21
Makalemi okudunuzmu?

Mesaj Tarihi: 29 Mar 2012 Saat 22:54
evet okudum hocamm

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2012 Saat 00:10
Hocam yazınızı okudum bizim durum pyolinefrit Heralde ama iltihabı neyim yaptığını bulamiyolar doktorlar 10 senedir bunu çekiyoruz hala sebebi bulunamadı . Ben artık sizi tanıdıktan sonra hicbir doktora güvenmez oldum. İyi oluyo mesela bı kaç ay sonra tekrar ameliyat deniliyor kapalı ameliyy yapıyorlar. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. (böbrekte çürüme artarsa böbreğin alincagi söylendi )

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2012 Saat 03:38
Esas hadise, mesanedeki anomali. Devamli Cranberry kullanarak + bol su icerek idrar yollarini koruyabilirsiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat