Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızlar yardım edin yaa bilal çok zayıfladı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebeğim & Çocuğum Hakkında
Forum Tanımlaması: (Bebeğim & Çocuğum Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33946
Tarih: 19 Haz 2025 Saat 12:35

Konu: kızlar yardım edin yaa bilal çok zayıfladı
Mesajı Yazan: nurten...
Konu: kızlar yardım edin yaa bilal çok zayıfladı
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2012 Saat 13:36
kızlar bilal haziranın 25de 4 yaşını bitirecek 
kilosu çok az boyu uzuyor ama çok zayıf duruyor boyu 106cm ama kilosu geçen ay 17 iken bu ay 16 çıkıyor doğru düzgün bişey yemiyor yedikleri bir elimin parmaklarını geçmez ek olarak bişeyler vermek istiyorum 
ama sizede danışmak istedim bilalle yaşıt çocukları olanlar sizin uyguladığınız yada kullandığınız bişey varmı kiloları ne çocukların 
şimdi bebekte gelince iyicene zayıflayacak diye korkuyorum 

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2012 Saat 13:57
ahh anacım ne üzülüyorsun benim oğlan yaza 6 yı bitiriyor ama hala 17 kilo sağlıklı olsunlarda kiloyu dert etme bence

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2012 Saat 14:14
Nurten perspentil eğriye baktığında normal gözüküyor.Tek sorun boyu gereğinden uzun olduğu için zayıf durması...Bence canını sıkma canım :)

Mesajı Yazan: sedesa
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2012 Saat 14:56
yahu gayet iyiymiş kilosu.... benim oğlum mayıs sonunda 6 yı bitirecek ama 19.5 kilo..... Bilalin boyu uzunmuş...doğal olarak zayıf görünüyordur.... benim oğlum da şu sıralar yememek için elinden geleni yapıyor....

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2012 Saat 15:13
Nurten ciğim bencede moralini bozma.Zamanla düzelir.Bıldırcın yumurtası yiyormu.Gece sütüne bal katabilirsin.Yada tabağına koyduğun yemeklerin sunumunu değiştir.Şekiller yap.Benal hocanın öyle bir kitabı vardı.Benim kızımda iştahsız zorla yemek yediriyorum,bıraksan öğlene kadar kahvaltısını zorla yaptırırım.

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2012 Saat 16:11
boyu uzun ama kilosu gayet iyi 
yemiyorsa hiç zorlama ne zaman isterse o zaman yesin. 

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesajı Yazan: burak7
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2012 Saat 16:19
zayıf değilmişki oğlun nurten. oğlum 4,5 yaşında 22 kilo boyu 110 cm. doktorumuza göre kilolu değil ama (boyu uzun olduğundan) gelişim tablosuna göre fazla kilolu.. 17 kilo hiçte az değil..

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2012 Saat 16:50
nurtencim valla kiloyu kafama takmıyorum ben benim tuğşatta zayıf 17-18 kg arasında gidip geliyor aman sağlıklı olsunda gerisi önemli değil tuğşat boya veriyo çok şükür senin oğlununda maşallah boyu uzun bence hiç canını sıkmana gerek yok...

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesaj Tarihi: 04 Nis 2012 Saat 17:11
sabahtan beri bişey yemedi sabahta az yemişti 
az önce aturduk şehriye pilavı ile pırasa yemeğim vardı ben bu yemekten yemem dedi tmm dedim sadece pilav veriyorum kaşığın ucuylada sulandırılmış yoğurt her lokmada su içiyor tamam dedim ye yeterki iki kaşık yedi onuda çıkardı ben ne yapacağımı şaşırdım valla boyu uzun ama hiçmi bişey istemez bir çocuk ne abur cubur ne çikolata ne başka bişey ne yemeği var diye soruyor söylüyorum ben onu yemem ağzıma bile sokmam aç bıraktım kendisi yesin dedim bir keresinde sabah kahvaltısı akşam ezan okunuyordu hala duruyordu kendi yiyecekya 
şimdi kardeşi olunca hepten kötüleşecek diye korkuyorum 

-------------

Mesajı Yazan: turuncu
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2012 Saat 17:25

benim oğlumda 23 haziran doğumlu iki gün var aralarında Smile
oğlum 19 kilo 105 cm yakınlar hemen hemen 
Ahmet te çok iştahlı değil sebze yemeği hiç yemez mesela  çorba pilav makarna köfte yi severek yiyor bende çok zorlamıyorum  sağlıkları yerinde olsun yeterki...

Mesajı Yazan: dilek yiğitcan
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2012 Saat 18:54
canım ben anlata cam sen dınle LOL benım oğlan ağzında ne varsa cıkarıyodu cıkarıyo derken tukuruyodu   hiç birşey yemezdı herşeye ağlıyrak burnunu tutarak yedırdım kızdım acıkcası korkutum  hepsını robota verım ezdım haylada oğleyım herkez şaşırı nasıl cocuk bu  sababh kavaltııs 1 yumurta 1 kaşık bal 7 bıskuvı  labnene peynır 1 kaşık bıraz ekmek  uzerıne sut  koyup mıkserde ezıp verıyom  yatıryom kalkınca  et suyundan tel şehrıye yapıyom  tabağa koyuyom sonra ekmek robota ezıyom verıyomdum bızra buyudu şımdı ac olunca ıstıyo yınede robot olayı sadece sabh var  yada ıspanak yemeğı yaparsa sevmıyo dığerlerını verıyom köfte yapıyom  yoğut yada su  verıyom az az korkut amam bıryere  gıtcem yemesen dıyom , sevmediği cizgifilimi acma  ben bunları denedım allaha şukur bıraz ıyız eskı huyu yok arada  oluyo ne yapalı bır buyusnde  canları sağolsun ne yapak

-------------
Hayat bana verdiklerini düşündüm Sonra Bir de Aldıklarını, Çok Pis Kazıklanmışım .

Mesajı Yazan: ikikuzum
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 00:16
benim oglanla aralarinda 4 ay var,seninki büyük....masallah boyu uzun kilosuda iyi sayilir...baran 102 cm 16-16bucuk geliyo....cok zor bir bebekti 1 yasina kadar kustu,herseyi robotten gecirdim 2 yasinda zorla birakti..ama bazen yine ögürüyo
Orjinalini yazan: nurten... nurten... Yazdı:

kızlar bilal haziranın 25de 4 yaşını bitirecek 
kilosu çok az boyu uzuyor ama çok zayıf duruyor boyu 106cm ama kilosu geçen ay 17 iken bu ay 16 çıkıyor doğru düzgün bişey yemiyor yedikleri bir elimin parmaklarını geçmez ek olarak bişeyler vermek istiyorum 
ama sizede danışmak istedim bilalle yaşıt çocukları olanlar sizin uyguladığınız yada kullandığınız bişey varmı kiloları ne çocukların 
şimdi bebekte gelince iyicene zayıflayacak diye korkuyorum 
önce yemezse nerdeyse cinnet gecirirdim bütün günüm cocuklara yemek yedirmeye calismakla gecerdi baktimki böyle gitmiycek kendimi cok yipratiyodum,biraktim artik cani isterse yiyo istemezse yemiyo....
annem bazen ay bu cocuk niye yemek yemeden kalkiyo derse aman napin ölmez ya diyom relax

-------------
pamuk kizim 02.07.2007
kücük tosbam 26.11.2008

Mesajı Yazan: y_bal
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 08:14
nurtencimm Allah yardımcın olsun senin ve yemek yedirmekte zorlanan diğer arkadaşların ..yemeyen çocuk çok zor olsa gerek .. ama bencede takma derim düşündüğün gibi zayıf değil bencede verdiğin değerlere göre ve ışılın dediği gibi relaks olmak lazım biraz çocuklar anlıyo herşeyi biliyosun üstüne düştükçe nazlanıyo  geri gidiyo benim kız öyle en azından yani  .. sıkma güzel canını Rabbim can sağlığı versin evlatlarımıza tek derdimiz yemeleri olsun Smile 

-------------

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 10:13
Canım kilo zaten çok iyi bir şey değil kaldı ki Bilal normal kilolarda görünüyorWink her zaman dediğim bir şey var sağlıklı olsun zayıf olsun. Arda kiilolu da noluyor sanki ConfusedConfusedConfused
Beslenmenizde bir şey dikkatimi çekti her lokmadan sonra su içmesi muhtemelen çocukta tokluk hissi yapıyor yemek arasında su içmesini ortadan kaldırabilirsen daha fazla yiyeceğini düşünüyorum Wink 

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 10:20
ablam yutmuyorki o su olmasa bir lokma aşağıya götürmüyor :(((

-------------

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 10:23
kandır temel reisin çizgi filmlerini izlet ben ardaya ıspanak yedirmek için öyle yapmıştım ye bakayım oğlum pazıların şişmişmi önce yemedi güldüm ayyyy hiç bir şey yok ıspanağı yedikçe vaaaaavvvv pazıya bak ebe demeye başladım yedikçe yemeye başladıWink

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 10:28
kandırmak için neler yaptığımı yazsam roman olur 
dün sabahtan beri bişey yemedi yediğinide çıkardı gecede babası süt verdiği içinmidir nedir ishal oldu şimdi uyandı ne yemek istersin diye soruyorum 
canı bişey istemiyormuş yoksa kusarmış ben üzülürmüşüm:(((

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 10:31
yani kandirma olayina girecen mecburen....
hava güzelse yersen sana dondurma verecem falan....bizde ise yariyo
kendisimi yiyo senmi yediriyosun?
corbaymis,sulu yemekmis ben yediririm ama pilav yada makarna yaptigim zaman,kücük soframiz var onu sererim kendileri yer öyle daha cok hoslarina gidiyo

-------------
pamuk kizim 02.07.2007
kücük tosbam 26.11.2008

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 10:34
nurtencim benim kizda ayni senin oglan gibi...
zaten sabak kalkar kakmaz anne ben ac degilim yedim diyo,artik nerdeyse sunu yemem kusarim bunu yemem karnim agrir offfffff...zor valla yemeyen cocuk,2tane olunca dahada zor

-------------
pamuk kizim 02.07.2007
kücük tosbam 26.11.2008

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 11:12
çok fazla su içmesine izin verme irfanda öyle yemekle yemekten sonra o kadar çok su içiyorki ben o su içtikçe sudan tiskindim sonrada tabiki çok su içtiği için kusuyor. Birde doyduğun an öğürüyor ve kusturuyor kendini bunu alışkanlık yaptı o yüzden gözünün içine bakıyorum ikidebirde doydunmu diye soruyorum. Su'yu asla içirmiyorum yemek sonrasıda çok az veriyorum artık kusması oldukça azaldı. Ama bence Bilal psikolojik birşey yaşıyor şu anda. 
Şimdi sen sabah sordum diyorsun şartlamış kendini yemiyeceğim yersen kusacağım ve seni üzeceğim... Kendi küçük ama beyni büyük bu çocukların ve ne düşünürler allah bilir. Bence bi uzmana danış doğum olmadan. 

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 19:08
dün gece ishalde başladı aile hekimimize götürdüm ialç  olarak sadece mide bulantısı için ilaç verdi dikkat etmemi eğer karın ağrısı devam ederse acile götürmemi apandisit olabileceğini söyledi:(((
ama öğleden sonra ishali tekrar başladı bugün kusmadı ama doğru düzgünde bişeyyemedi ne teklif ettiysem istemiyorum dedi sürekli yatıyor sağlıkocağımız parkla bitişik park delisi oğlum parkta bile oturdu sadece hiç hali yok ne yapacağımı şaşırdım bakalım bu gece olmazsa bir çocuk dr götürücem 

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 19:46
gecmış olsun zorla yedıremıyomu burnunu sıksan  ben elınden tutuyom annnemde verıyodu  ama küçüktü senınkı maşşalllah büyümüş  yoğurt vermeyı dene  meyve suyunu muzla karıştır belkım sever canım allah sana  yardım etsın .

-------------
Hayat bana verdiklerini düşündüm Sonra Bir de Aldıklarını, Çok Pis Kazıklanmışım .

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 20:26
Orjinalini yazan: yiğit yeliz yiğit yeliz Yazdı:

gecmış olsun zorla yedıremıyomu burnunu sıksan  ben elınden tutuyom annnemde verıyodu  ama küçüktü senınkı maşşalllah büyümüş  yoğurt vermeyı dene  meyve suyunu muzla karıştır belkım sever canım allah sana  yardım etsın .

yeliz bir önceki mesjaınıda okudum açıkcası şok oldum . giderim falan diye korkutuyorum demişsinya  bide üstüne burnu sıkmak falan bu durum çocuğunuzdaki yeme  promlemini çözmek yerine dahada pekiştirecektir.. uzaktan konuşması kolay diye düşünmenii istemem  benimde bir kızım var doğduğundan beri iştahsız bir çocuk meme bile emmek istemezdi o yüzden neler yaşadığını çok iyi biliyorum ama ne olursa olsun yaptığınız davranışlar doğru değil .. çocukların yemeğe ihtiyaçları var bu bir gerçek ama en önemlisi anneye güven duymalı sevgisinden emin olmalı yemekle sevgi aynı tartıya konmamalı ,korkutulmamalı hele zorla hiç yedirilmemeli bunun başka yönetemleri olmalı ve varda ..

ha ben böyle yazıyorum diye hiçmi hata yapmadım tabiki yaptım ama hataları doğru yöntemler gibi  kimseye tavsiye etmedim .

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 20:29
nurtencim çok geçmiş olsun .. kilosu bencede iyi heleki boyuda uzun bence çok kafana takma .. şimdi bide hasta  hastayken çoğu çocuk yemek yemek istemez  bide iştahsızsa yememesi normal . bu dönemde kalorili bişeyler teklfi et mesela bir top dondurma .yada en sevdiği şey neyse onu yesin sadace şimdilik hastalık üstüne bide yemekle uğraşmasın çocuk .. acil şifalar dilerim canım

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 20:38
nurtencim bende şehnaz ablaya katılıyorum bilal kustuğu zaman sen panik yapıp üzüldüğünü belli ettiysen onuda kafasında büyütmüştür .. kusarım yine dediğinde bişey olmaz annecim diyip basite indirge olayı her çocuk kusar bende çocukken kusardım biliyomusun diye komik bi hikaye uydur beraber gülüp geçin .
zeynep kafasına bişey taktığında yada üzüldüğünde benim çocukluğumla alakalı uydurduğum hikayeler çok işe yarıyo .. o durumların her çocuğun heleki gözlerinde kocaman olan anneleinin babalarınında başına geldiğini bilmek onları çok rahatlatıyor .

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 21:22
yarım muz yedirdim bakalım şuan iyi gibi henüz kusmadı 
eğer kötüleşirse dr götürmem gerekecek seni diye söyledim bakalım galiba iyileşiyorum dedi

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2012 Saat 00:00
zehracığım haklısnın  her yöntemı denedım hiç biri yola gelmedı  o kadar şeyler yaşadımkı anlatsam sayfalara sığmayacak  cok zayıftı   ,doktoru bıle şok oldu dedı okadar hastam vardı ben böyle cocuk gormedım  su desen içmiyodu   amam alllaha şükür şımdı hem boyumuz hemde kılomuz ıyı azda olsa kendı ıstedığı gıbı yiyo, Nurtene tek önerdım biraz ıyı olsun bıraksın yapsın dıyemem herkezın kendı yöntemı var  sadece   fıkrımı soyledım oğlum gözumun önunde erımesını beklıyemezdım onları yapmak zorundaydım belkım benı yadırgıya bılırsınız normaldır  

-------------

Mesajı Yazan: hüseyin can
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2012 Saat 00:14
nurten nane limon ve nişastalı yoğurdu dene nane limon kusmasını önler nişasta yoğurta ishali anında kesiyor valla ben geçen hafta hüseyin can ishal oldu yedirdim anında kesti geçmiş olsun canım

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2012 Saat 00:23
konu degi$mi$ galiba ama kilo su bencede az deil
benim kiz da 16 kg, eylul de 4 olcak

-------------
">

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2012 Saat 00:24
Orjinalini yazan: yiğit yeliz yiğit yeliz Yazdı:

zehracığım haklısnın  her yöntemı denedım hiç biri yola gelmedı  o kadar şeyler yaşadımkı anlatsam sayfalara sığmayacak  cok zayıftı   ,doktoru bıle şok oldu dedı okadar hastam vardı ben böyle cocuk gormedım  su desen içmiyodu   amam alllaha şükür şımdı hem boyumuz hemde kılomuz ıyı azda olsa kendı ıstedığı gıbı yiyo, Nurtene tek önerdım biraz ıyı olsun bıraksın yapsın dıyemem herkezın kendı yöntemı var  sadece   fıkrımı soyledım oğlum gözumun önunde erımesını beklıyemezdım onları yapmak zorundaydım belkım benı yadırgıya bılırsınız normaldır  

yok yadırgamadım ne hadimme yardıgamakEmbarrassed hepimiz anneyiz hepimiz bilerek yada bilmeyerek yada mecburen  yanlış şeyler yapıyoruz ama bu durumu fikir vermek amaçlı yazınca garip gelmişti bana yoksa kim çocuğuna öyle zorla yemek yedirmek ister .. yine tekarlıyorum yaşadıklarını paylaşabilrisin tabiki ama öneride bulunmak çokda doğru gelmedi bana .
benim kızımda çok iştahsızdı şimdi daha düzeldi şükür ama o bebeklik zamanları oturup ağladığımı biliyorum hele bide çevre baskısı daha beter hissetmemi neden oluyo çok çok zor tahmin edebiliyorum azda olsa düzelmesine sevindim Big smile

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2012 Saat 00:31
hellede çevredekıler onlar insanın ömrunu yıyolar  artık cok yoruldum oğlum, ben, ailme şuan birazdaha iyiz  tşkr canım .

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat