ek gıda
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34036
Tarih: 08 Eki 2025 Saat 08:51
Konu: ek gıda
Mesajı Yazan: HaNCeR
Konu: ek gıda
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2012 Saat 14:23
merhaba hocam kızım 6 ayını doldurmak üzere anne sütü aldı hep yazılarınızı çok okudum 2 yaşına kadar sadece anne sütü vermeyi çok düşündüm. şimdi şöle bi durum var kızım hep yanımda ama bazen işimden dolayı ayrı geçireceğim bir kaç saatimiz olucak bunun içinde o saatler sırasında rahatça beslenebiliceği bişeler vermek istiyorum yada alışması iyi olucak onun dışında ben her daim anne sütü vermeye hazırım. çevremedekiler ise 6 aydan sonra anne sütü yetersiz kalıyor diyor her nekadar ben yetiyomuş desemde. ve bazen sütümde azalma oluyo saatlerce memede kalıyo doymadığı için bu durum nadiren oluyo. akşamları bizimle beraber oturtuyorum sandalyeye belindende bağlıyorum yemek yerken o günkü yemekten çay kaşığıyla tattırıyorum doğrumu yapıyorum. şimdi sizin tavsiyelerinizi bekliyorum neler önerirsiniz
------------- Anne Ben Anne Oldum...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2012 Saat 18:20
4. aydan itibaren, anne sutu yetmiyorsa, ilk basladigimiz gida; Kutu sutleridir. Eger bir problem cikmazsa, sirasi ile; Kahvalti, yogurt ve muhallebiye basliyoruz, Bunlardan sonra yogurt yanina evde kendinize pisirdiginiz kiymali-sebze yemeklerinden azdan baslamak sarti ile veriyoruz. Sebze corbalarini, Amerikali anneler gibi yemek yapmasini bilmeyen annelere veriyoruz. Mumkun oldugunca az tuzlu yemekleri tercih ediyoruz. Tuz yasak degil miktari onemlidir, anne sutunde bile tuz vardir.
|
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2012 Saat 18:51
hocam muhallebide pirinç unu şeker süt mikatarları önemlimi. birde kendimiz yoğurt yapsak kutu sütlerinden olur değilmi. buarada kakasını 7-8 günde bir yapıyodu şimdi 3-4 günde bir yapıyor buda normal değilmi. hocam anne sütünün yetersiz kaldığını sadece kakasındanmı anlayabiliriz bazen endişeleniyorum yetmiyormu diye
|
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2012 Saat 19:33
Muhallebi, en son baslanacak gida. Sirasi ile gidinki, bir aksilik cikarsa, hangisinden ciktigi anlasilabilsin. Arzu ederseniz, kendinizde yogurt mayalayabilirsiniz. Tabii, maya olarak toprak kullanmamak sarti ile. Kaka sayisi normal, ek gida basladiginizda dahada artacak. Anne sutu yetmediginde, kaka sertlesir birde ek gidalara istegi artar.
|
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2012 Saat 20:01
hocam kahvaltıda yogurrt yada muhallebi anladım ben yanlış anlamışım. şimdi kahvaltı olarak ne alabilirki süt dışında.sütüm yetmediğinde yada ayrı kaldığımda sadece kutu sütü versek yeterli olur o gün için demi. bu ne zamana kadar yeter. eksik kalmış olmaz değilmi. hocam birde devit kullanıyorum nezamana kadar kullanıcam yada başka vitamine ihtiyaç varmı
|
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2012 Saat 23:01
Azdan baslamak sarti ile; bebe biskuvisi veya ekmek ici, az tuzu alinmis (veya Labne) peynir kullanabilirsiniz. tek basina sut de verseniz olur. Bir gunde vereceginiz sut sayisi ve miktari, sizin anne sutunuzun eksigidir. Yani, deneme-yanilma ile bulacaksiniz. Merak etmeyin, suphelendiginizde teklif edin, eksigi varsa, istedigi kadar alir, fazlasini almaz. Dvit3'u, 1 yas bitene kadar kullanin.
|
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2012 Saat 01:50
hocam sütümüzün yyetmiyor olması yada azalıyo olması bizden kaynaklanan bi durummudur.bu ara yine azaldıdığını hissediyorum ama yılmadan devam ediyorum emzirmeye. doğrumu yapıyorum
|
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2012 Saat 05:35
Gonlunuzu ferah tutun, sakin hicbir seyi dert edinmeyin, oldugu kadar olur. Kafaniz rahat olursa, keyfiniz yerinde olursa sutunuz artar. Oncelikle anne sutunu verin, ustune sut verin, alirsa alir. Eger 3 defadan fazla sut aliyorsa, kahvalti, yogurt ve en sonrasinda muhallebi baslayin, bunlardan once degil.
|
Mesaj Tarihi: 09 May 2012 Saat 12:27
Hocam aç olduğunu hissetiğim zaman sütü deniyorum biberonla kaşıkla yada içine az ekmek içi koyarak bir kaç kaşıktan sonra almıyo ya doyuyo yada beğenmiyo anlayamadım henüz buarada uzun ömürlümü yoksa günlük sütmü ilk tercihimiz. bunun dışında kahvaltı olarak herşeyden tadabilirmi yoksa erkenmi mesela pişirdiğim yumurtadan yiyebilirmi zeytin reçel parça halinde tadabilirmi.meyvelerden tadabilirmi diğer öğünlerde belirli bi düzenimiz yok akşam yemeğinde o günün kıymalı pişmiş çorbası ve kıymalı sebze yemeğini azda olsa yiyo hoşuna gidiyo hocam buarada kızımın 7. ayı doldu 8 kilo 68 cm
|
Mesaj Tarihi: 09 May 2012 Saat 18:35
Gelismesi iyi. 8 aylik gibi. Zeytin-recel; cocuk gidasi degildir, anne sutu azaldi ise; kutu sutlerinden verebilirsiniz. Gunluk sutler daha ucuz olduklarindan tercihimdir. Tabii bunlari bulamadiginizda uzun omurlulerden kullanmanizin da bir zarari yoktur. Meyvalari teklif edin, isterse yer. Yemek/corba fasli gunde 1 defadan fazla olmasin.
|
|