Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

burun tıkanıklığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34113
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 23:19

Konu: burun tıkanıklığı
Mesajı Yazan: metar19
Konu: burun tıkanıklığı
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2012 Saat 08:25
merhabalar Kadir bey,

Oğlum 2 ay 25 günlük 3-4 gündür burun tıkanıklığı var.serum fizyolojik kullanıyorum.geceleri huzursuz uyuyor.kızım ve eşim nezleyi yeni atlattılar ve sanırım oğluma bulaştı.daha fazla ilerlememesi için ne yapmamı tavsiye edersiniz.

birde şunu sormak istiyorum;
günde 4 damla D vitamini dışında kullanmam gereken bir vitamin varmı dır?

şimdiden teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2012 Saat 20:11
Devit3 damlayi; 5 damlaya cikin. Serum fiz eger 2-3 damla yapiyorsaniz hicbir ise yaramaz, 10'ar damla herbir burun deligine damlatin. Dislerinin ilerde curumemesi icin simdiden; Zymafluor 0.25mg. hergun 1 tane verebilirsiniz. Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2012 Saat 18:50
merhaba kadir bey,
1-ben tavsiye ettiğiniz Zymafluor 'u aldım ,fakat 3 aylık olan bebeğime verebiliyormuyum?
2-geçen ay 2 ay 2 günlükken rota virüsü aşısını yaptırmamıştım,yarın tam 3 ay 2 günlük oluyor.ilacı eczaneden alıp kendim uygulayabilirmiyim?
3-8 yaşında olan kızıma Zymaflour'u kullanabilirmiyim?

şimdiden teşekkürler

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2012 Saat 00:21
1- Verebilirsiniz.
2- En son sinir; 3.5 ay. Henuz gecirmediniz. Bir onceki asinin ustunden en az 30 gun gecmis olmasi iyi olur. Bundan sonraki asinin da en az 30 gun sonra yapilmasi uygundur. BCG (Verem) asisi antikor yapmadigi icin, Verem asisinda bu aralara gerek yoktur.
3- Ablasi gunde bir seferde 4 tane alacak, eger muntazam dis fircalayan bir kiz ise, uc tane almasi daha uygun olur.

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2012 Saat 07:19
çok teşekkür ederim cevaplarınız için
fakat aklıma takıldı
1-Zymaflour'u 3 aylık bebeğime nasıl vericem,suda eriterekmi?sadece anne sütü alıyor ve eski maillerde süt ürünleri arasında yarım saat olmalı demişsiniz..yani anne sütü ile veremem..
2- prosedüründe 2 yaş altı almamalı yazıyor kadir bey (eski maillere baktım ama 3 aylık çocuğun kullanması ile ilgili bi mail göremediğim için size danışmak istedim)
3-birde nezlesi çoğaldı kadir bey serum fizyolojik devam ediyorum, doğru yapıyormuyum?
cold-miks falan alsammı?

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2012 Saat 18:31
1- Gunde 1 tane, suda eriterek verebilirsiniz.
2- Verebilirsiniz, bir zarari yok.
3- Serum fiz'e devam.  ColdMix'den cok yarar gorursunuz.

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2012 Saat 08:19
kadir bey dün gece sabahı sabah ettik.sanki birden bir sancı geliyor gibi ağlamaya başlıyor.nezleden midir bilmiyorum ama hiç böyle şiddetli ağlamamıştı.bende bu sabah doktora götürdüm.(başka bir rahatsızlık olmasından korktum)öyle halsiz ki ..
doktor bey.grip olduğunu ve eklem ağrılarından dolayı ağladığını söyledi.ve şu ilaçları verdi (almadım)

1-peditus
2-aırcap capsül (5 gün verecekmişim)
birde adını okuyamadığım bir ped yazmış.öksürüğü olursa kullanacakmışım.

birde" banyo yaptırma bronşit olur" dedi.iyi bakarsam 2-3 güne düzelirmiş.

1-ilaçları kullanmalımıyım?ve banyo yaptırma konusunda bilgi verirmisiniz?
2-bu şekilde rahatsız olan bir bebeği hiç dışarı çıkarmamalımıyım?
3-calpol'u ağrı kesici niyetine versem olur mu?eklem ağrılarından sebep.

teşekkürler

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2012 Saat 18:55
O ilaclar, 3 aylik bir cocugun alacagi ilaclar degil (ben hicbir yasta kullanmiyorum), sakin vermeyin. Genede iyi doktor, en azindan hemen antibiyotigi dayamamis.  
1- Bilhassa banyo yaptirin, koyulasan balgami baska turlu atamaz.
2- Doktora goturdun ya.. Yoksa "isinlandinizmi?"
3- Calpol 120mmg. dan gunde en fazla 2x1 olcek veya 4x1/2 ocek verebilirsiniz. Agriyada iyi gelir, ama o sikintisinin, "Grip agrisi" oldugunu sanmiyorum.

Mesaj Tarihi: 24 Nis 2012 Saat 08:50
kadir bey çok teşekkür ederim

bebeğim bugün daha iyi çok şükür.umarım bu şekilde ilaçsız atlatırız.ben kızıma bilinçsizlikten öyle çok antibiyotik kullandım ki.bunda aynı hataları yapmamak için elimden geleni yapıcam.(sayenizde)

kadir bey ; benim 2.5 yaşında bir yeğenim var .geçen gün ayaklarının içe doğru bastığını farketmiş annesi.yani ayakkabıyla yürürkende,çıplak ayakla bastığında da .ben doktora götürmesini tavsiye ettim.sizce ne yapılması uygun olur?

teşekkürler

Mesaj Tarihi: 24 Nis 2012 Saat 18:35
Ice basmaktan 'Muradiniz'; ayak icleri uca mi donuk, yoksa, taban dusuklugu mu var? Taban dusuklugu varsa, "parmak ucunda" yurumek, kumda ciplak ayakla yurumek ve adeleleri kuvvetlendirmekle duzelme ihtimali var. Yapamazsaniz, Ortopediye goturmeniz icap eder. Donukluk, anne karnindaki "oturma pozisyonundan" olabilir, bu yazi gecirin, duzelmezse gosterin.

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2012 Saat 13:22
kadir bey merhabalar

oğlum gün geçtikçe daha da iyi oluyor , aklıma takılan "rota virüs aşısı" bu gibi nezle durumlarında yaptırılabiliniyor mu?

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2012 Saat 19:23
Yapilabilir, atesli hastalikta bile yapilabilir. 3.5 ayi gecirmeyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat