Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızım hasta(boğaz ağrısı)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34286
Tarih: 17 Kas 2025 Saat 03:42

Konu: kızım hasta(boğaz ağrısı)
Mesajı Yazan: maper
Konu: kızım hasta(boğaz ağrısı)
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2012 Saat 10:21
doktor bey dün size yazmıştım boğaz ağrım var 2 aylık kızıma geçmesinden korktuğumu yazmıştım olan oldu gece burun tıkanıklığı vardı serum damlattım sanırım onunda boğazında ağrı var çünkü emerken zorlanıyor.evde pedutus benikal ve tylol dolven şuruplar var.nöbetçi eczane bulmam zor bunlardan hangilerini ve nekadar vermem gerektiğini yazarsanız sevinirim.sadece anne sütü alıyor ve ememiyor.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2012 Saat 18:36
Hastalik ikinizde de yakin zamanda basladigina gore, bebege hastaligi siz bulastirmadiniz. 1 hafta evvel, 3. bir sahis, ikinize de bulastirdi.Peditus ve Benikal'i asla kullanmayin. Hele 2 aylik bir cocuga bunlarin verilmesi, felakete davetiye cikarmaktir.  Zaten Tylol ve Peditus ayni aktif maddeyi (Parasetamol) ihtiva ettiginden asla beraber kullanilamaz. Tylol'u bebek cok rahatsiz oldugunda 4x1/2 olcek verebilirsiniz. Dolven bu yasta kullanilmaz. Burnunu uyanik oldugu zamanlarda, 4 saatte bir 10'ar damla Serum fiz. ile temizleyin. Geceleri burnu cok tikanirsa, basucuna 2 damla ColdMix yapabilirsiniz. Bebegin odasi asla sicak olmasin, fenaliklar gecirir. Hatta basinin hic terlememesi gerekir. Sik sik banyo yaptirin, sicak su buhari cok iyi gelecektir.   

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat