Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ağızda tutma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34547
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 05:56

Konu: Ağızda tutma
Mesajı Yazan: nursena2011
Konu: Ağızda tutma
Mesaj Tarihi: 20 May 2012 Saat 00:19
Doktor Bey iyi akşmlar;
Daha önceden size kızım emmek istemediğinden bahsetmiştim. Aynı şekilde devam ediyor. Kızım 37 Hafta +3 Günlkken dünyaya gelmişti. 2860 gr doğmuştu. 5,5 aylıkken ekgıdaya geçiş yapmak zorunda kaldım. ( Uyurken emziriyorum ) Kızım verdiğim pütürlü gıdalarda önce öğürüyo sonra dakikalarca ağzında tutuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Bebeğim şuan 7 ay 5 günlük ve kilosu 7200 gr 64 cm boyu. Uyurken emzirdiğim için sütü tam çekemiyo sanırım. Hergün bi köfte kadar et atıyorum çorbalarının içine. ve günlk yedirdiğim ekgıda 3 çay bardağını geçiyor. Ne yapmalıyım pütürlü gıda konusunda. Israr ettiğim zaman 3-5 gün muhallebi de yoğurt ta versem ağzında tutuyo. Sinir hastası oldum ve çok mutsuzum.İşin en kötü tarafı benm bebeğim ocak 18 de 5900 gr dı ve şuan 7200 gr ( 4 ayda aldığı kilo 1300 gr ) Devam sütü ve kutu sütü içmiyo. muhallebiyi sütle yapıyorum. ben kızımın günde 500 ml süt aldığından şüphe ediyorum....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 May 2012 Saat 00:43
Nerede ise; 3.5 kilo doganlara yetismis vaziyette. Karni doyunca agizinda tutuyor. Normal. Kakaya bakin; Altin sarisi, civik kaka yapiyorsa, merak etmenizi gerektirecek bir durum yok demektir. Ac kalsa, top gibi sert kakalar yapar.  

Mesajı Yazan: nursena2011
Mesaj Tarihi: 20 May 2012 Saat 00:58
Günde 1 yada 2  Katı gıdaya geçtiğimden beri genelde top top ve katı kaka yapıyor.( kaka rengide genelde koyu yeşil ) Kilo alımı konusundada endişelenmemem gerekiyor öyleyse. Birde kadir bey alakasız oluyor ama ben demir damlasının yerine nutrigen ferromixin atıyorum çorbasının içine 2 gündür. Sizce nutrigen mi yoksa pas kokan demir damlası mı kullanmalıyım. Pütürlü gıda konusunda ısrarcı olmalımıyım? Yumurtayı peyniri falan normal yiyebiliyo . 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 May 2012 Saat 03:18
Etini yiyorsa, hicbirine gerek yok. Etini yemiyorsa,  Nutrigen'de is gorur. Puturlu gida yeme; her cocukta farklidir, zorlamaniz bir ise yaramaz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat