Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bebek kusması ve göğüs yaraları

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34856
Tarih: 06 Eki 2025 Saat 23:17

Konu: bebek kusması ve göğüs yaraları
Mesajı Yazan: nidaaaa
Konu: bebek kusması ve göğüs yaraları
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2012 Saat 15:54
merhaba hocam 1,5 ay önce doğum yaptım bebeğimin kilosu 4,5 kilo boyu 54 cm  forumu çok sevdiğim bi ablam önerdi doğum yapalı 1,5 ay oldu göğüslerim yaraları iyileşmedi hem uçları  hemde içleri yara  agrıdan emzirirken ağlıyorum içleri sancı yapıyo suruver ve mustela kremlerini kullanıyorum geçmedi ve birde bebeğim 2 gündür emzirdikten sonra oldugu gibi süt olarak kusmakta acaba  göğüslerim içerden iltihap kapmıs  olabilirmi o sütümü acıtırmı ondan kusabilir diye düşünüyorum onun için krem önerirmisiniz ne yapabilirim yardımınızı rica ediyorum teşekkürler...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2012 Saat 16:18
hocam birde sormayı unuttum bebeğimin vücudu yüzü ve kafasında isiliğe benzer kabarcıklar var ama i
silik değil sıcaktan olabilir diye ince giydiriyorum gene oluyor bunun için ne yapabilirim çğrenebilirmiyim... tekrar teşekkürler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2012 Saat 23:01
1- Her memeden sonra, "Anestol krem" surun. Meme vereceginiz zaman kremi silmeyin.  
2- Bebegin kusmasi "taze sut" seklinde ise, asiri fazla emziriyorsunuz demektir. Bir memede 10 dakikadan fazla tutmayin. Aralarda da mutlaka gazini iyi cikarin. Sirtina, bezinin ustune, avucunuzu hafif cukur yapip, "alkis yaptiginiz" kuvvette vurun.
3- Cok sicak tutmussunuz, her gun banyo yaptirin, ustundekiler, sizinkilerden fazla olmasin.

Mesaj Tarihi: 13 Haz 2012 Saat 11:53
çok teşekkür edrim hocam söylediklerinizi uygulayacağım  emzirirken 7-8 dk sonra bebeğim kendisi bırakıyo gazınıda sürekli çıkarıyorum ama genede yetmiyor demekki gaz cıkarmaya daha fazla dikkat ederim bundan sonra iyi çalışmalar...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2012 Saat 19:23
Eger problem gaz ise; Hickirik ve Yellenme artmistir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat