ATEŞ
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34904
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 17:07
Konu: ATEŞ
Mesajı Yazan: ozlem13
Konu: ATEŞ
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2012 Saat 22:25
merhaba kadir bey
kızım 26 aylık.bir hafta once burun akıntısı basladı.bır hafta sonunda hafıf oksuruk eklendi. bu durumu pek onemsemedik.fakat bu sabah hafif ates basladı. atesını olctuk 37 cıktı. bız de sızın dedıklerınız yapmaya devam ettik. yalnız aksama dogru atesı arttı. oksurugu de arttı. ve sanırım bogazı da acıyor. hıcbırsey yemek istemedi. ılerleyen saatlerde oksuruk yuzunden oldugunu dusunuyoruz bır kez kustu. sonrasında atesı arttı. olctugumuzde 39.3 cıktı. aglamaya baslayınca, bır seker kasıgı calpol verdik.bana kalsa calpol dahı vermzdım. fakat cok agladıgı için vermek zorunda hıssettım. hemen uyudu. ama ates hafıf azalsa da devam edıyor. ve oksurukle bırlıkte. gun ıcınde yasadıklarımızı ve hastalıgın seyrını yazdım cunku yanlıs karar vermek ıstemıyoruz. sızın hemen hemen butun yazılarını okusam da yıne de gozden kacan bır durum olabılır dıye sıze sormak ıstedım. tesekkurler...
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2012 Saat 22:46
bır de sunu eklemek ısıyorum gun ıcınde sureklı gaz cıkardı ama tabıkı pek bırsey yemedıgı ıcın kakasını hala yapmadı. bu da atesını tetikliyor olabılır mı?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2012 Saat 04:11
Bu kadar bilgi ile; Viral mi? Bakteriel mi? bilemem. Eger; Dilinde pas, agizda koku varsa, antibiyotiklik bir durum olabilir.
|
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2012 Saat 06:35
dilinde beyazlık var rahatsız etmeyecek derecede hafif agız kokusu var ama aclıktan da olabılır.ates 38 ve cok halsiz :(
|
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2012 Saat 06:49
ve gözünden yaş gelmeye devam adiyor.
|
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2012 Saat 08:23
saat 08.00 gibi ateşi biraz düştü, öksürük var. halsizlik devam ediyor. yalnız gözlemlediğim birsey var, burun akınısına dikkat ettim özellikle. zaman zaman bali kıvamında akıyor zaman zaman da sıvı şekilde burun akıntısı var. burdan bı cıkarım yapılabılır mı bılmıyorum. cok kolay gelsın.
|
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2012 Saat 15:59
tekrar merhaba Kadir bey sıze net bilgi vermek için kızımı doktora goturduk.cok onemlı bı durum yok dedi. boğazı iltihaplanmıs dedi kulaklarda birsey yok amoglavin ve ates dusurucu verdi calpol. antibiyotıgın hepsı bıtecek ve ates olsa da olmasa gunde 4 defa ates dusurucu verılecek dedi. sizin yorumunuzu bekliyorum.siz tamam derseniz kullnacagım. cok tesekkurler not:iyi ki varsınız!
|
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2012 Saat 19:36
Burunda akinti olmasi; bunun Grip oldugunu gosterir, hicbir ilaci vermeyin. Atesli kalmasinin bir zarari yok.
|
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2012 Saat 19:46
çok teşekkurler Kadir bey...
|
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2012 Saat 16:55
tekrar merhaba Kadir bey dün kızımın ateşi düşmüştü ve önceki gün. ama şiddetli öksürük devam ediyor. bugun de hafif ateşi var. düşüp tekrar çıkması kötü mü? bir de dün bakıcımız kızını da getırdı onun da ateşi vardı. biz de endişelendik acaba bulasır mı dıye. cok fazla balgam çıkarıyor kızım.burundan ve bazen de oksuruken çıkarıyor.ve tabiki cok cok halsiz. bal liman veriyoruz sık sık.hastalıgın seyırı normal mi sormak istedik. cok tesekkurler
|
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2012 Saat 19:28
Bu tip Gripal enfeksiyonlar, yazin 1-2 hafta, kisin 3-5 hafta surebiliyor.
|
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2012 Saat 20:52
SİZE COK COK TESEKKUR EDİYORUM.kızım ıyılestı... sız olmasaydınız ben hala kızıma bosu bosuna antıbıyotık veroyo olacaktım.sızın varlıgınız bız annlereı cok rahatlatıyor fakat ote yandan doktorlarımızın bu durumu cok endişe verici ve uzucu. umarım sızın gıbı bırılerı vardır ya da yetişiyordur. siz bızım ıcın bır kahramansınız.
|
Mesaj Tarihi: 23 Haz 2012 Saat 02:14
|