yüksek sese tepki
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34941
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 12:56
Konu: yüksek sese tepki
Mesajı Yazan: berkeay
Konu: yüksek sese tepki
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2012 Saat 23:06
Hocam merhabalar, oğlum 4,5 yaşında.Çok uslu dışarıda hiç problem çıkarmayan, kavga etmeyen itip kakmayan farkındalıgı yüksek neden sonuç ilişkisi kurabilen çok duygusal(evde daha hareketli zaman zaman mızmızlanan yemek yemeyi sevmeyen hep tatlı isteyen ekseri bu yüzden kavga ediyoruz)uyumlu bir çocuk.Ayrıca dil gelişimi 6 7 yaş cıvarı gibi.Kendinden daha buyuk çocuklarla oyun oynamayı seven küçükleri pek sevmeyen, kavgacı itip kakan çoçuklardan uzak duran bir çocuk.Dısarıdan gören herkes arkadaşlarım ögretmeni çok akıllı uslu kurallara uyan bir çocuk oldugunu söylüyor.(yemek hariç bende katılıyorum bu düşünceye)Ama üstün zekalı falan değil.Sorunmu biliyorum yüksek sesten hoşlanmıyor.Bagırıp çagıran çocuklardan kargaşadan(çıglık atan çocuklardan caminin yanından geçerken ezan sesinin yüksekliğinden dolayı elleri ile kulaklarını kapatıyor.Çocuklar çocukça davranıp çıglık attıgında onlardan uzaklaşmak istiyor,hoslanmıyor.Sizce bu durum normalmi normal değilse bir kbb doktoruna mı görünelim yoksa psikolojikmi.Değerleri görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2012 Saat 02:43
Dogaldir, merak edilecek bir durum degil. Zamanla alisacak. Belkide cok iyi bir "Muzik kulagi" var.
|
Mesajı Yazan: erenimo
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2012 Saat 13:40
Aynı anlattıklarınız benim büyük oğlumda da var.4.4 yaşında yolda giderken yanından araba, motosiklet gürültülü ne geçerse iki eliyle kulaklarını kapatıyor. Neden yaptığını sorduğumuzda çok rahatsız oluyorum diyor dün parka götürdüm park kalabalıktı parka girmek istemedi çok kalabalıkmış girmeyelim dedi.Müzik kulağı olduğunu başka nasıl anlarız Kadir hocam? genetikle alakası var mıdır?çünkü babası müzikle uğraşır boş vakitlerinde ben de çok istiyorum uğraşmasını.Müzik yönüne eğilmeği çok isterim..Teşekkürler hocam..
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2012 Saat 19:21
Yasi biraz kucuk, simdilik sadece babasini seyretsin/dinlesin yeter.
|
Mesajı Yazan: erenimo
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2012 Saat 21:26
sevgiler
|
Mesajı Yazan: berkeay
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2012 Saat 14:20
Yanıtınız için çok teşekkürler.Saygılar hocam
|
|