kaka-bez sorunumuz
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35046
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 20:03
Konu: kaka-bez sorunumuz
Mesajı Yazan: minikada
Konu: kaka-bez sorunumuz
Mesaj Tarihi: 01 Tem 2012 Saat 22:25
Kizim 2.5 yasinda. krese gidiyor. kreste bu yaz bezden kurtulmamiz soylendi ama kizim hazir gibi gozukmuyor. lazimlik konusunda konusmalarimiz sanirim ters tepki yapti, bir ara cok hevesliyken (bezini istemiyordu, surekli lazimliga oturmak istiyordu, yapinca inanilmaz gururlaniyordu, vs..ancak yapmadan once soylemedi hic) simdi lazimligindan kaciyor, kakasiyla saatlerce kalabilir ama bagira bagira ben kaka yaptim diye soyluyor. 5 gun sonra tatile cikacagiz anneannesi de bizimle olacak ve firsat bu firsat bez baglamadan deneme yapmayi planladik. ustune kizimda ishal basladi. ishal yanlis bir tabir belki ama, bizdeki durum su: kil rengi, civik ve heryere bulasan ve temizlemesi zor. gunde bir ya da en cok iki kere yapiyor. bu durumda tuvalet egitimi akillica olmaz gibi geliyor ama belki sindirim sistemini duzeltebilmek icin yapabilecegim birsey vardir? mikrobik bir durum mudur, kendiliginden gecer mi, yoksa frag.. mi gerekir, ya da yemeklerden mi boyle oluyor, karpuzu cok yiyor, azaltsam mi?
tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkurler.
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 01 Tem 2012 Saat 22:53
kadir bey, kil rengi demisim, kiremit rengi demek istemistim..
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Tem 2012 Saat 23:24
O kadar kolaydi sanki... Hazretler emir buyurmuslar, "-bu yaz bezden kurtulacakmis-" .. Tuvalet egitimi; kedi-kopek yavrularina verilir, insanlara degil. Yaparsaniz, ters teper, is uzar. 4 yasina kadar, karismiyoruz, cocuk kendisi halledecek. Nasil olacakmis bu is/ Anadolu da yaptiklari gibi, cis yaparsa pipisini veya kukusunu kibritle yakmayi mi tavsiye ediyorlar yoksa? Malum bu sistem anadolu da cok yaygindir. Kaka sekli ve rengi; yediklerine bagli. Sut agirlikli besleyin. Ishal diyebilmek icin, kaka sayisinin gunde 7'den fazla olmasi gereklidir. Flagyl verilecek durumlarda kaka; guvercin pisligi kadardir, ikintili sancili ve sumuksu kaka vardir. Bazen kan bile gorulebilir. Ek gidalari azaltin. Karpuz yemek ustune yiyorsa, bir zarari yok.
|
Mesaj Tarihi: 02 Tem 2012 Saat 00:48
kresten boyle soyleyince insan ne yapacagini sasiriyor iste. diger cocuklar bezsiz oldugundan dalga gecerlermis, psikolojisini etkilermis, vs. vs..karisinca psikolojisi etkilenmiyor, ise yariyor sanki, dediginiz gibi. bizzat yasayarak da goruyoruz. sutle sorunumuz yok, bolca iciyor. karpuzu her ana yemege tercih edebilir. eti cok severdi, simdi et lokmalari da agzinda buyuyor. sebze zaten yemez, salatalik domates disinda. ben de agzina et de girsin diye karpuzla vermeye basladim, yanlis mi yapiyorum? yemek sonrasinda da istiyor karpuzu. yani bayagi bir yemis oluyor.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Tem 2012 Saat 01:58
Yaptiginiz hicbir sey yanlis degil. Neden bizim millet; cocuk kismi ile kakisir, zitlasir, anlamis degilim. Durup dururken; sakin bir cocugu hircin bir cocuk yapacaklar. Siz bakmayin onlara, aynen devam. Butun dava, cocugun altini temizlemek islerine gelmiyor da ondan.
|
|