Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çok sIk Kaka

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35186
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 23:41

Konu: Çok sIk Kaka
Mesajı Yazan: canss
Konu: Çok sIk Kaka
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2012 Saat 11:31
Hocam Merhaba;

11.5 aylik kizim son bir haftadir devamli bir ikinma ve kaka yapma halinde . Cok uzun bir zamandir saatleri belliydi sabah ve oglen yapardi baska zamanlarda yapmazdi ama simdi gece uyurken yatmadan evvel sabaha karsi ve ek olarak gun icinde 1-2 kere daha yapiyor. Eskiden normal bir koku olurdu simdi daha keskin ve yogun bir koku geliyor ayrica gece yine devamli gaz cikariyor sessiz ama yogun bir koku oluyor eskiden tam tersi olurdu koku olmazdi o da nadiren olurdu. Kaka yapmak icin gece uyanmaya basladi . Sorun ne olabilir??yada bir sorun var mi ?? Biliyorsunuz yazmistim sadece anne sutu ise besleniyor henuz baska bir gida vermedik.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2012 Saat 12:03
sadece minadex fer kullaniyoruz 5 aydir , genel bir huzursuzlugu da yok.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2012 Saat 19:03
Demir ilacı yapar. Bakteriler için; "Büyüme hormonu" gibi eki ettiğinden, barsaktaki florayı değiştirmiş olabilir. Demir ilacını kesin, verebilirseniz, Yoğurt aralarda yedirin. Birde, "Reflor paket" lerden günde 1 paket verebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 17 Tem 2012 Saat 21:14
tamam hocam cok saolun hemen kesiyorum demiri, peki simdiye kadar anne sutu disinda hicbirsey vermedim yogurt vereyim mi yinede?

Mesaj Tarihi: 18 Tem 2012 Saat 11:34
Anne sütünden yer kalırda, (ilaç niyetine) verebilirseniz, verin. Şart değil.

Mesaj Tarihi: 18 Tem 2012 Saat 20:35
demiri kestim bugun beklemedeyim , cok saolun Hocam birtanesiniz.

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2012 Saat 19:19
Hocam Tekrar Merhaba;

bugun farkettim kakada yer yer sumuksu daha once olmayan yapilar var bunlarda demir yuzunden midir?

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2012 Saat 19:52
Demir veya fazla yedirmekten olabilir.

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2012 Saat 21:02
saolun Hocam , evet her zamankinden fazla emiyor bu aralar.

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2012 Saat 23:50
hocam cok saolun demiri kestik keseli kaka sorunu cozulmeye; sikligi azalmaya basladi.Hatta bugun sadece 2 kere yapti son bi haftadir gece gunduz dinlemiyordu gunde en az 5 kez yapiyordu. Peki Hocam artik hic demir vermeyeyim mi? bize bi tahlil yapilmadan direk verildi aman cok onemli sakin ihmal etmeyin de dendi ama ilk gunden beride hic icime sinmiyordu napim ben tahlil mi yaptirim yoksa direk vermeyi birakim mi artik?

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2012 Saat 10:19
Şu anda Türkiye de uygulanan "Demir verme işlemi" tam bir saçmalıktır. Zira bebekler zaten Demir depoları dolu olarak annelerinden doğarlar. Yeni doğan bebekte HGB'nin 16 olması ve 1 haftada bu HGB nin 10'a düşmesi (deniz kenarında, havadaki oksijen basıncının en fazla değerde olması gereği) normaldir. Tabiat sizin deniz kenarındamı, yoksa Himalaya tepelerindeki bir Sherpa köyündemi doğum yapacağınızı bilmediği için böyle bir korunma mekanizması koymuştur. Oradaki bebeklerde HGB hiç düşmez. Deniz kenarında doğanlarda düşer. İkinci bir hususta, anne karnında çocuğun dokularının tam oksijen alabilmesi için Tabiat, hem HGB oranını yüksek tutar, hem farklı HGB yapar. Bizdeki HGB cinsi "Hemoglobin A" olmasına mukabil, bebeklerde önce Govers I , Govers II  ve sonrada HemoglobinF oluşur. Bu Hemoglobin(HGB F) doğumdan sonra hızla yıkılır ve yerini bizdeki gibi HemoglobinA alır.
Bunlar tamamen "Fizyolojik" durumlar dır. Ama bizde Fizyolojı dersi çok ama çok zayıf anlatılır, hele Fizyopatoloji dersi hocası olmadığından hiç anlatılmaz.
Meraklı doktor; Sodeman& Sodeman'ın "tuğla kalınlığındaki", Fizyopatoloji  kitabını okur, ögrenir. Tabii İngilizce biliyorsa.

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2012 Saat 10:48
icim rahatladi sizin sacmalik buldugunuz bir seyi yapacak degilim, cok sagolun detayli anlatiminiz icin

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2012 Saat 10:27
Hocam Tekrar Merhaba,

Dun maaile doktora 1 yas kontrolune gittik , gitmez olaydik. Kizim 11 kilo idi 200 gr vermis olay oldu annem hemen sadece sutle beslenirse olacagi bu dedi doktor bunu duyunca ne nasi yani birsey yedirmiyor musun napiyorsun dedi beni emiyor sadece hatta demiri de vermiyorum artik dedim. Kiyamet koptu olmazmis ben napiyormusum cocugun gelisimi geri kalacakmis artik sutum onu buyutemezmis acilen birseyler yedirmeye baslamali ve kestigim demire yeniden baslamali hatta artik1 yasi bittiginden miktarinida artiracakmis. Doktor bir yandan ailem bir yandan beynimi yediler :( Cok moralim bozuldu hocam nolur bana bisi diyin yani demire baslamicam siz kes dediginizden beri kakasi duzeldi zirt pirt yapmiyor artik sadece yesildi bu sabah yine cok yemekten olur diye okumustum bir yazinizda? Kimseye laf anlatamiyorum tamam vereyim baska yiyecek ama su an yiyecegini sanmiyoum hi oyle benim elimdeki yiyecege yada sofradiki yiyeceklere karsi bir ilgisi olmadi herseyi agzina goturen bebek ama herseyi eline bir yiyecek alsa asla ama asla agzina goturmuyor yiyecek oldugunun farkinda bende onun bu tavirlarindan ve kendi icgudulerimle bu yola girdim ama canimi cok siktilar:( kizim cok hareketli bir bebek ama oyle boyle degil sadce emerken ve uyurken sabit durur yoksa hic oturmaz oturuyorsa bir saga bir sola atar kendini o derece hareketli. Hocam bana birsey deyin.

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2012 Saat 10:34
Hocam bu arada kizimin boyu 77 cm bas cevresi 45,7

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2012 Saat 13:22
Bu doktor, ya hesap bilmiyor, yada sopa yememiş.
1 yaşında kız çocuğu; Ağırlık: 9.9kg ± 1kg dır. Yani 8.9 kg- 10.9 kg. Aralığında olmalı.    Sizin kız 18 aylık gibi.
                                   Boy   : 74cm  ± 2.7cm. dir . Yani 71.3- 76.7 cm. Aralığında olmalı. Sizin kız 16 aylık gibi.
                         Baş çevresi : 45.9cm. ±1.3cm dir. Yani 44.8- 47cm. Aralığında olmalı.  Sizin kız 13 aylık gibi.

Kesin bu yorumları yaparken bir cetvele bakmadan yaptı. Bu değerler akılda tutulabilecek değerler değildir. Eğer bir doktor çocuklarınıza bir boy-kilo cetveline bakmadan "gelişme hakkında" bir yorumda bulunuyorsa, o doktor "şarlatandır"... Uzak durunuz veya söylediklerini kale almayınız. Bunları etrafındakilere de okut. Kendileri, sen anne sütü verdiğinden, çocuğu besleyemedikleri ve bir şeyleri çocuğa tıkıştıramadıkları için anne sütünü vermeni istemiyorlar. Boş ver, aynen devam et. Benim anneler arasındaki rekorum, (Hiçbir başka gıda olmaksızın) saf anne süt ile 2 senedir.

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2012 Saat 19:18
Aynen oyle Hocam , cok ama cok dogru 'agzina birsey tikistiramadiklarindan'!! Size nasil tesekkur etsem azdir bilemezsiniz icimi nasil rahatlattiniz. Ne tabloya bakmasi Hocam ?? biran evvel bizi gondermeye bakiyor nerde kaldi tablo?

Yazdiklarinizi bir bir okutacagim dunden beri yeter geldikleri ustume sanki ben kizimi dusunmuyorum,Hocam saolun varolun ..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat