uyku ve yeme problemimiz
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uyku
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35203
Tarih: 06 May 2025 Saat 09:24
Konu: uyku ve yeme problemimiz
Mesajı Yazan: seldayigit
Konu: uyku ve yeme problemimiz
Mesaj Tarihi: 19 Tem 2012 Saat 11:03
Hocam; iyi günler, ve çok teşekkürler şimdiden 10 ekim 2011 doğumlu oğlum için artık iyi anne olmadığımı düşünmeye başladım. psikolojim bozuldu resmen. hala anne sütü almaya devam etmekle birlikte ek gıda konusunda çok sorun yaşıyoruz. genelde etli sebze yemekleri, ya da çorbalar yapıyorum, sabahları yumurtasını, peynirini eksik etmemeye çalışıyorum ama yediremiyorum. binbir oyunla ağzına aldığı lokmayı da yutmayıp bekletiyor ağzında..geceleri ise hiç bi zaman güzel olmayan gece uykularımız bu ara artık iyice içinden çıkılmaz hal aldı. nerdeyse saatte 1 2 kez uyanıyor, ağlıyor, bazen meme de almıyor, ve çok çok zorlanıyoruz. artık benim de dayanacak gücüm kalmadı. uykusuzluktan ve yorgunluktan aptal gibi oldum. bu arada kilomuz 30 haziran kontrolümüzde 7 380 boyumuz da 73 cm kafa da 44 cm. son 1 buçuk ayda sadece 240 gr almıştı ve doktorumuz ocean balık yağı, multitabs acd, ferrum ve zinco verdi. ama ne yememizde ne uykumuzda ne de kilomuzda bir düzelme olmadı. bu arada alt 2 dişimiz 7 buçuk aylıkken çıkmıştı, son kontrolde doktorumuz üst ikinin de çok yakın olduğunu söyledi ve tüm huysuzluklarını buna bağlıyoruz..ama ne gelen var ne giden... ne olur yardım edin. forumda eski konuları da okudum. spiraktin önerdikleriniz olmuş. ne yapabilirim oğlum için, uykusuz ve sinirli anne olmak istemiyorum artık.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Tem 2012 Saat 19:37
Kilosu biraz eksik. Sipraktin bir deneyin. 5 gün, günde 2x1/2 ölçek, sonra konuşalım.
Ek gıdalarda acele etme, benim 6 hastam sadece anne sütünü 2 sene verdiler, hiçbirinde bir arıza çıkmadı. Verilen ilaçların hiçbiri bir işe yaramayacak. Bir tek MultiTabs'ı verin. Dişler çıkarken "huysuzluk" yapmaz, uydurma bilgidir.
|
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2012 Saat 14:49
Hocam tekrar merhabalar. Önerdiğiniz üzre oğluma 5 gün spiraktin verdim. yalnız sadece akşamları yarım ölçek verebildim. sabah ya yutmadı, ya veremedim...ama ikinci gününden itibaren arın ilk defa yemeklerini yedi. ilacı bıraktıktan sonra 1 2 gün de fena değildik. ama sonra yine bozuldu...o 1 haftada resmen toparladığını gördük, ama şimdi yine zayıflıyor. son 2 3 gündür yine iyice iştahsızlaştı.aslında her akşam üzeri düzenli denize götürüyoruz, 15 dk filan yüzüyo, deniz havası acıktırır , yorulur rahat uyur diye düşünüyoruz ..ama ne mamasını yiyor ne de gece uykusunu düzenli uyuyor. son bir haftadır da sadece benim kucağımda olmak istiyor, çoğu zaman babaya bile gitmiyor, sürekli mızmız, ağlıyor...sağlıksal bir sıkıntımız yok diye biliyoruz, ama insan çare olamadıkça da acaba diyor sürekli. o ağladıkça ben kendimi suçlar oldum. iyi bir anne olmak istiyorum.
|
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2012 Saat 16:13
Unutmuşum bir de havalar çok sıcak diye hafta sonu gündüzleri arının bezini çıkarıp tuvalete götürdüm. benim de kontrolümde uyanıkken hiç altına yapmadı. şimdi hala gündüzleri tuvalete gidiyoruz, ama tuvalet eğitimi için çok mu erken, rahat etsin derken yanlış bişey yapmayayım, size bir danışmak istedim.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2012 Saat 18:01
Sipraktini, tekrar 5 gün verip, 3 gün ara vererek, bir müddet kullanın. Tuvalet eğitimi için Alt forum ve eski maillerdeki yazıları okuyun.
|
|