demir ve demir bağlama testlerimiz
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35234
Tarih: 22 Eyl 2025 Saat 15:22
Konu: demir ve demir bağlama testlerimiz
Mesajı Yazan: majorc
Konu: demir ve demir bağlama testlerimiz
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2012 Saat 11:59
Doktor Bey merhaba,
cumartesi günü 7 aylık bebeğime demir ve demir bağlama testleri yaptırdım. ferritin 16.67, demir bağlaması da 369 çıktı. sizce durum nedir? ferro sanol kulanıyoruz yaklaşık 1 aydır, doğum kilosu 3180, şu anki kilosu 7890 gr. son 1 aylık k,ilo artışı 170 gr. önceki aylarda daha iyi kilo alıyordu. ek gıdaya yeni geçtik, 1 ay oluyor.
gereksiz demir yüklemesinden kaçınmak istiyorum ama her durumda bu damlayı vermem gerektiği çıkıyor karşıma, çok bilgisiz ve kararsız hissediyorum kendimi bu konuda. yardımcı olursanız memnun olurum.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: majorc
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2012 Saat 18:51
bir de hemoglobin değeri 12.5 muş. doktorum demir damlaını 10 damlaya çıkart dedi?? ben hiç kullanmak istemiyorum. durum nu kadar vahim mi?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2012 Saat 21:43
7 aylık bebekte Hgb: 12.5g/dl. yüksek bir değer. Bu aydaki çocukların Hgb değerleri, erişkin değerleri ile aynı değildir. Benim; Yeni doğanın kan değerleri ile ilgili makalemi okuyun. 6 aylık bebeğe demir verme işi "saçmalıktan" başka bir şey değildir. Bu yaş için Hgb alt sınırı: 9.5 g/dl. dir. Bu konudaki eski mailleride okuyun, çok anlattım.
|
|