Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

BURKULMA SONRASI

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35258
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 17:54

Konu: BURKULMA SONRASI
Mesajı Yazan: elif2
Konu: BURKULMA SONRASI
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2012 Saat 11:35
Merhaba Kadir Bey,
Branşınız tecrübeniz olmayabilir ama bizi çok alıştırdınız,size danışmadan rahat yok bize,
Kızım 6.5 yaşında 2 ay önce okulda düşüp ayak bileğini burkmuş,çarpmamı burkmamı emin de değiliz.
kırık çatlak yoktu şişme ve kızarma vardı,ilginç olan ağrısıda yoktu aynı gece mışıl mışıl uyudu,ertesi gün ortp.dr.u yarım alçı yaptı ,2 hafta alçı 1 hafta bandajla morluk için jel le tedavi bitti ,ayağını çok çok rahat kullanmaya başladı,1-2 hafta sonra (aklımda gözümde heğ ayağında bu arada) diğer ayak bileğine göre (dış yandaki kemiğimizi olduğu bölgenin önüne doğru) daha şiş olduğunu gözlemleme başladım,ama ağrı v.s. hiçbirşey yok,kızımada belli etmeden elimle gözümle bakıyorum hep,düz uzanırken farkedilmiyor,ayağını sarkıtınca ve basınca daha belli neyse tekrar aynı dr.a gittim,iyileşmemin normal seyri olduğunu,tendonların kalınlaşarak koruma amaçlı  bir durum olduğunu söyledi.Tekar belirteyim hocam,ben müdahale ediyorum da hopluyor zıplıyor en ufak birşey hisstemiyor.Zaten kızımın ağrı acı eşiği o kadar yüksekki en ufak birşey hissetse hemen tepki verir.
Normal süreçmidir hocam aklım fikrim ayakta sanki,günlerdir uyuyamıyorum ki gözüm seyirmeye başladı 2 haftadır.
Sağolun Hocam ,sağlıla kalın hep.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2012 Saat 12:14
Normaldir, doku kendini korumak için, daha sert bir doku yapar. Bilirsiniz;  devamlı ayakkabı arkadan vurursa, o bölgedeki kemikte kalınlaşma olur.  

Mesajı Yazan: elif2
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2012 Saat 12:16
Çok sağolun Hocam,sizden normaldiri duymak kadar güzel birşey yok,içim eridi günlerdir,
Hep mutlu ,sağlıklı olun ,KizBebek

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat