Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

tahlil sonuçları

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35293
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 13:47

Konu: tahlil sonuçları
Mesajı Yazan: zuhaldeniz
Konu: tahlil sonuçları
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2012 Saat 15:21
merhaba doktor bey,deniz 4,5 yaşında dün gece ateş ve kusma vardı ateşi 39 u buldu.sabah hemen kan tahlili yaptırdım .size sonuçları gönderiyorum bu sonuçlara göre antibiyotik alması gerekir miacaba birde doktor kansızlık dedi sonuiçinde bazı ilaçlar verdi .

WBC:8,34
HGB:11,9
LYM :2,51
MID :1.35
GRAN :4.47
MID :16.2
GRA :53.6
RBC:4.62
MCV :73.8

DOKTORTUN YAZDIĞI İLAÇLAR :BACKRİM ANTİBİYOTİK
ZİNCO
FENNUM
PELİLİT
BRUNAMİN COLD
FENLENR
REÇETEDEN ANCAK OKUDUKLARIM ANLAŞILMIYOR TAM .YAZIDA KUSURUMUZ OLURSA AF OLA.DOKTOR SADECE BOĞAZINDA KIZARLIK OLDUĞUNU SÖYLEDİ O YÜZDEN ANTİBİYOTİK YAZDI ANTOBİYOTİK KULLANMALIMIYIM SİZE.. ŞİMDİ DEN TEŞŞEKÜR EDERİM....

-------------
zuhalgirgin

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2012 Saat 18:48
ASLA gerekmez. HGB'de  yaşına uygun, ama bu sahtekarlar "erişkin normal değerleri" ile çocuğunuzun değerlerini karşılaştırdıkları için sanki düşükmüş gibi "ahkam" kesiyorlar. Verdiği ilaçların hiçbirini kullanmayın.  Merak etmeyin, boğazı kızarık filan değil, olsa idi Lökosit ( WBC) değerı tavana çıkardı.  

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2012 Saat 21:36

-------------
zuhalgirgin

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2012 Saat 21:45
doktor bey bende sizin gibi düşündüğüm için,yan,i daha önceki maillere cvp yazdıklarınızı okuduğum için deniz in şikayrtlerine tam tehiş koyamadım yani gribal  mi yoksa boğaz enf. mu o yüzden kan tetsti yaptım hemen.WBC sayısı bakıp düşük mü yoksa yüksek mi o na baktım .Ama yinede tam emin olamayınca sizi yazdım .Cevabınız için çok teşşekür ederim hocam .Şunada deniz çok iyi tekrar ateşi çıkıp kusama başlayacak diye kokuyorum .inş. olmaz.hocam birde demir ekskliği ile iligili sonuçu yazmayı unutuum 

demir (serum):34
demir bğlama kapasitesi :326  bu sonuçlar için herhangi bir ilaç yada ne yedirmeyim.. çokk teşekkür ederim.....

-------------
zuhalgirgin

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2012 Saat 21:47

-------------
zuhalgirgin

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2012 Saat 10:21
Şöyle hesap ediyoruz:    326      34
                                       100      x        Orantısını kuruyoruz.
      34x100=34 000 ,  34 000÷ 326=10.3
Normal: %16 . Sizin değer (%10.3)  biraz düşük. Demir tedavisi gerekebilir.

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2012 Saat 17:04
bunun için ilaç almamı tavsiye ediyormusnuz... yoksa gıdalarla mı desteklemeliyim...teşekkü ederim...

-------------
zuhalgirgin

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2012 Saat 18:04
Eğer et yemiyen bir çocuk ise, demiri başlayın. Her gün muntazam et yedirebilirseniz, ilacı erteleyebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2012 Saat 21:16
doktor bey oğlumun ateşi tekrar yükseldi acaba neden ?şuan ne yapmalıyım...teşekkürler 

-------------
zuhalgirgin

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2012 Saat 22:33
WBC: 8.34, zaten viral enfeksiyon ve bu tip enfeksiyonlar ne yaparsanız yapın; 1-5 gün arası ateş yaparlar. Çok rahatsız olmadıkça, ateşi düşürmeyin, hastalığı daha da kısa sürer.

Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2012 Saat 10:02
günaydın hocam.szin söylediğiniz herşeyi yaptım ama ben nekadar vermek istemesemde  eşim maalesef ateş düşürücüyü 2 defa vermek zorunda kaldık.etrafımdaki insanlardan  ,antibiyptiği vermediğim için  yeteri kadar tepki aldığım için ateş düşürücüde engel olamadım...deniz'in şuanda ateşi yok .arada sıra midem bulanıyor diyor ama kusmuyor..sabah altdudağının iç kısmında ve ön alt dişlerinde şişme ve yara olduğunu farkettim buun ateşle bir ilgisi varmı acaba?hcam çok soru soruyum kusuram bakmayın ama inan ki yanlış bir şey yapacağımdan korkuyorum..viral diyorsunuzya sonradan bakteriyel enf. çevir mi?böyle bir durum sözkonusu olabilr mi?bir de gündüzleri ateşi olmuyor hep geceleri ateşleniyor hocam.....teşekkürler...

-------------
zuhalgirgin

Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2012 Saat 11:30
Geceleri ateşlenmesi; virüslerin özelliğidir. Sonradan "bakteriele çevirme" diye bir şey yoktur, nadiren iki durum beraber olabilir veya Gripal enfeksiyon sırasında bakteriel enfeksiyon olabilir. Bunu söyleyebilmek için en iyi usul, kan sayımı yaptırılıp WBC değerine bakmaktır. Yüksek çıkarsa, antibiyotik başlanır. Veya, genel durumunun aniden kötüleşmesi veya düşmüş olan ateşin tekrar yükselmesi  ilede tecrübeli bir doktor muayene ederek söyleyebilir de , nerede öyle bir doktor.

Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2012 Saat 11:44
ozamn biz kan sayımı yaptırdığımıza ve  wbc saysı düşük çıktığına göre böyle bir şey sözkonsu deildir değil mi hocam .... şuanda tekrar kan sayımı yaptırmam gerekiyor mu yoksa ?dişindeki ile ilgili birşey söylemediniz.

-------------
zuhalgirgin

Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2012 Saat 13:02
Ateş tekrar çıkar veya tablo ağırlaşırsa, tekrar WBC değerini öğrenmek faydali olabilir.
Ağızdaki tarif ettiğiniz durum; "Herpangina" ya benziyor. Genellikle bir hastalığı takiben, vücut zayıf düştüğünde ortaya çıkar. 4 gün kadar sürecek, arazları hafifletmek için, yemekten önce; Dentinox jel sürerek ağrısını hafifletin, yemeklerden sonra da; Pyralex (Pyraldin) solüsyondan sürün.

Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2012 Saat 13:29
teşekkür ederim hocam ..deniz pazar günü sabahtan akşma kadar başını yastıktan kaldırmadı zaten bende  par.tesigünü tahil yaptırmıştım ve sizinde bildiğiiz igbi temiz çıktı.P.tesi ve  salı günü gündüzleri değil geceleri ateşlendi .şimdi siz ateş çıkarsa dediniz ya bu süreçin 1-5 gün süreceiğinzi söyledniz .Bu durnma göre deniz bugün ve yarın ateşi çıkarsa tahlil yapmam gerekiyor mu ayrıca deniz'in  şuan genel durumu iyi sadece gece 39.5 buluyor atesi...

-------------
zuhalgirgin

Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2012 Saat 14:40
Esas mühim olan; genel durumudur. O iyi olduğu sürece gerisinin pek önemi yoktur. Bazı nadir viral enfeksiyonlar da 7 gün kadar  ateş yapabilirler (Enfeksiyöz Mononükleoz gibi) Genel durumu iyi olduğu sürece fazla kurcalamayın.

Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2012 Saat 14:44
saolun doktor bey :)    

-------------
zuhalgirgin

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat