Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hepatit B

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35314
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 01:48

Konu: Hepatit B
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Hepatit B
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2012 Saat 09:25
Sayın Hocam bebeğim 9 aylık doğduğunda ve sonraki ay aşısında hepatit aşılarının hepsi yapıldı. Okuduğum bir yazıda " Hepatit B virüsünün bulaşmasında ev içi bulaş da önemlidir.
Derideki bir çatlak ya da açık yara ile temas eden bir damla kan ya da tükrük bile hastalığın bulaşması için yeterli olabilmektedir. " yazması beni şüphelendirdi. Etrafımızda o kadar bilinçsiz insanlar var ki , gelişigüzel bebekle temas halindeler öpmeyin dediğinizde size manalı bakıyorlar .Bebeğime bakıcı bakıyor gerektiğinde yabancılara elletirmiyor ama kendiside öpüyor elbette. Hocam tükürükle bile bulaşması beni kuşkulandırdı aşılar bebeğimi hepatitden ne kadar süreli korur bilgilendirirseniz çok mutlu olacağım saygılarımla.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2012 Saat 11:22
HepatitB aşısı, toplamda 3 defa yapıldığında, hayat boyu korur. Tabii, aşının adele içine ve küçük adaleye yapılmış olması şartı ile. Bacaktan veya popodan yapılan veya deri altına yapılan aşılar tam bir bağışıklık sağlamaz.

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2012 Saat 11:31
Hocam benim çocuklarımda 3 doz hepatit B aşısı olsular ama sanırım bacaktan yanlış hatırlamıyorsam baldırdan . Şimdi dedemiz kanser ameliyat olduktan sonra kemoterapide Hepatit B ortaya çıktı. yakın temas olmasa da çocuklarım dedeleri ile aynı ortamda bulunuyor. acaba tekrarlamak mı gerekir aşıları ya da aşıların koruyuculuğu nasıl anlaşılır acaba 

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: özüdoğru
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2012 Saat 12:03
Sayın Hocam bebeğimize yapılan aşılar hep bacaktan oldu bir tek verem aşısı koldan yapıldı şimdi bu aklımıza takılacak sizin verdiğiniz cevap bu durumda ne yapalım peki ? yada aşılar bir şekilde yapıldı işimiz Allah'a mı kaldı diyelim. Sizin bize önerdiğiniz durum nedir neler yapabiliriz ? Hayır Hepatit B tükürükle dahi geçebiliyorsa demekki bebeğimizi kimseye öptürmeyeceğiz. Haksızmıyım Hocam .

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2012 Saat 14:17
1- Kanda; antiHBs bakılabilir, bu yeterli seviyede ise, tekrar aşı gerekmez.
2- HepatitB ev ortamında "Grip gibi" bulaşmaz. Kan yolu ile bulaşır. Ağızda yara yoksa, tükrükle bulaşması zordur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat