Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gaz mı karın ağrısı mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35350
Tarih: 11 Eki 2025 Saat 19:29

Konu: gaz mı karın ağrısı mı?
Mesajı Yazan: m.akif
Konu: gaz mı karın ağrısı mı?
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2012 Saat 23:14
Hocam 9,5 aylık oğlumun doğduğundan beri gaz sorunu var. emzirirken hissediyorum sürekli karnından sesler geliyor. bu ara tekrar başladı ve gece çok sık uyanıyor. saat başı neredeyse. hatta bazen  yattığından 15-20 dk sonra kıvrana kıvrana uyanıyor. karnındaki sesler de daha fazla gibi. karnının ağrıdığını düşünüyorum ama neden ağrıyor olabilir? gaz diye de düşündüm ama hiç gaz çıkarmaya uğraşır gibi bir hali yok. gündüz rahat rahat çıkartıyor zaten. emerken bazen canı yanıyor gibi derin derin nefes alıyor ve karnında ses duyduğumda o da rahatsız olur gibi ayaklarını hareket ettiriyor ve huysuzlanıyor. nedeni nedir bunun sizce?

Şimdiden teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2012 Saat 10:45
1-İlk 4 ayda bebeklerde görülen "gaz sancıları", bu aylarda görülmez. Bu gazın sebebi, hareketsizliktir. Bu sebeple koca insanları bile ameliyatlardan sonra kaldırıp yürütürler. Bakmayın siz bazı palavracı doktorların; "- Bebeklerde barsaklar tam gelişmemiştir-" saçmalıklarına. Barsaklar, bu kadar sürede gelişmemiş olsa idi, "meconium" denilen ilk kaka oluşamazdı. Tıp eğitiminde; Fizyoloji ve Fizyopatoloji dersleri kaldırılırsa, bu saçmalıkların ortaya dökülmesi de gayet doğaldır.
2- 9.5 aylık bir çocukta; emerken karın ağrısına benzer durum olması, meme için zorladığınızı gösterir. Hele "altın sarısı" olması gereken kaka "yeşil" renk aldı ise, başınız iyice belada, çocuğunuzun acıkıp, meme istemesini bekleyin demektir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat