beslenme
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35406
Tarih: 09 Eki 2025 Saat 17:06
Konu: beslenme
Mesajı Yazan: MRTECVT
Konu: beslenme
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2012 Saat 15:50
doktor bey oğlum 10 gün sonra 5 aylık oluyor anne sütüyle besleniyor yavaş yavaş meyvaların sularından vermeye başladım gece yatırırken hazır mamadan yiyor bunun bir zararı olur mu?kaka sorunumuzda çözüldü artık her gün günde 2 defa altın renginde kaka yapıyor.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2012 Saat 23:21
6. aydan evvel ek gıdaları pek sevmiyoruz ama, sırf "probleminiz" hallolduğu için, başka bir şey ilave etmeden bu şeklide gidin, 6. aydan sonra daha rahat ilavelerde bulunabilirsiniz.
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2012 Saat 23:54
doktor bey bu ayda bebekte gaz olur mu?benim oğlum artık yatakta yuvarlanıyor.emzirdikten sonra gazını çıkartırıyorum bazen ben gazını çıkartmasamda yatakta yuvarlanırken kendi başına çıkartabiliyor.bu ara yine gaz sancıları tuttu sürekli ağlıyor pırt yapsada devam ediyor (çok kötü kokuyor)verdiğim mamadan mı kaynaklanıyor acaba mamaya başlayalı 9 gün oldu 2 gündür gaz sancıları var ne tavsiye edersiniz şimdiden teşekkür ederim.(huzursuz olmasının sebebi ağzının çok akmasıda olabilir mi)
|
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2012 Saat 00:28
Mamalar yapar. Verdiğiniz mamaların ayına uygun olmasına dikkat edin. Birde mamayı "koyu" hazırlarsanız çocuğa dokunur. Toz mamayı ölçeğe aldığınızda, üzerine bastırmayın ve bastırmadan silme yapın. Bastırırsanız koyu olur ve çocuğa dokunur. Biberona önce suyu koyun, sonra mamayı ilave edin.
|
Mesajı Yazan: nursena2011
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2012 Saat 10:43
Hocam , kızım in uyku düzeni
Bozuldu . Onceden herseyi saatinde veriyordum . Mesela gece 1 den sonra uyuyo öğle zorla uyandırıyorum . İştahı biraz daha iyiydi erken kalktığında. Şimdi gece 22 den sonra mahalleni 12:30 gibi kahvaltı yaptırıyorum. Arada emziriyorum. Normal mı o kadar ac kalması.
|
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2012 Saat 11:05
Keyfi bilir. O memnun ise, ben ne diyebilirim!! Tabii size zorluk oluyorsa, size uygun saatlere kaydırma yapabilirsiniz. Hele kilosu da iyi gidiyorsa, hiç karışmayın, derim.
|
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2012 Saat 17:14
doktor bey mamayı dediğiniz gibi hazırladım o şekilde verdim ama mamayı kabul etmiyor sadece emziriyorum yine kaka sorunu başladı hergün 2 defa kaka yapan bebek şimdi yine yapamıyor sürekli mızmız ağlıyor huzursuz bana ne önerirsiniz bugün dayanamadım ben yardımcı oldum rahatladı uyuyor şimdi önerizi bekliyorum ne yapmalıyımm...
|
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2012 Saat 22:53
Mamayı boşverin, "yardımcı olmaya" devam edin.
|
|