Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

boğaz enfeksiyonu ve öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35417
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 13:35

Konu: boğaz enfeksiyonu ve öksürük
Mesajı Yazan: çiğdem62
Konu: boğaz enfeksiyonu ve öksürük
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2012 Saat 23:39
hocam çaresizce daldığım netin içinde sizi buldum. lütfen yardım edin... bebeğim 20 aylık ve sürekli boğaz enfeksiyonu geçiriyor. en son 3 gün önce yine yakalandı... katı bir şey yemiyor. aldığı sıvılarıda öksürükten dolayı kusmakta... başlarda 38 derece olan ateşi şu anda yok... dokturumuz augmentin ve paranox verdi. ancak bebek antibiyotiği çok zor içmekte ve öksürük ile dışarı dışarı çıkarmakta... bu 3. gün herhangi bir iyileşme yok... yaşadığım kenttede doktor seçme lüksümüz yok buraya gelen doktorların çoğu yeni mezun olmuş. çaresizim lütfen yardımızı esirgemeyin... şimdiden teşekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2012 Saat 11:36
Bu aydaki bir bebek eğer çok sık hasta oluyorsa, bu çok insan teması olduğunu ve önüne gelenin bebeği öptüğünü gösterir. Hele evde birde,  "abi, abla" varsa, yandınız demektir. Mutlaka bu insan temasının kesilmesi gereklidir.  Ateşi düştüğü halde hastalığının (öksürüğün) devam etmesi, bunun viral yani Gripal bir enfeksiyon olduğunu gösterir. Bu durumda da zaten antibiyotik gerekmez. Yapacagınız tedavi: Burun deliklerine; günde 4-5 defa,  10'ar damla Serum fiz. damlatmak, öksürdüğü zamanlarda, "Limon-bal" karışımından ya kaşıkla, yada alamazsa, "limonata" tarzında su ilave ederek; 3-5 yudum olarak  verebilirsiniz. Geceleri öksürük artıyorsa, yastığına 2 damla ColdMix damlatmanız çok faydalı olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat