Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yardım

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35486
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 10:59

Konu: yardım
Mesajı Yazan: nurnur
Konu: yardım
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2012 Saat 21:30
Hocam merhaba.9 aylık bir oğlum var,normalde gayet güzel yiyen bir bebekti.son 1 haftadır yedirirken çok zorlanıyorum ve hatta 2 gündür neredeyse hiç bir şey yemiyor.Özellikle bugün sabah kahvaltısını zorla yedirdim ve saat 10:00 dan beri hiç bir şey yemedi.Sütle desteklemeye çalışıyorum fakat onuda zorla içiyor.Dişlerin bir etki yaratmadığını sayenizde biliyorum üst yan dişleri çıkıyor,yemek yememekten ve mızmızlanmasından başka bir sorun yok.Bildiğim halde acaba dişlerden mi diye düşünüyorum.Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor.Çok üzülüyorum...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2012 Saat 11:18
Eğer, öncesinde biraz fazladan kilo aldı ise, arkadan bir süre "iştahsızlık" olması normaldir. Eğer kilosu 9.8 kg den fazla ise, sakın zorlamayın, bu iştahsızlık sadece, vücudun "şişmanlığı" önlemek için aldığı bir tedbirdir. Dişlerin hiçbir etkisi yoktur. Doktorların, böyle durumlarda hastayı başlarından savmak için uydurdukları bir "Şehir efsanesidir".. Eğer kilosu azsa, görüşelim.

Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2012 Saat 12:26
Hayr Hocam,şu anda kilosu sınırda,5 gün önce tartıldığında 8.860 ölçüldü.Sadece ilk 6 ay hep 1 kilo önden gitmişti sadece anne sütüyle.Şu anda zaten emmiyor bende sağıp veriyorum fakat bu aralar bu yeme işine çok sıkıldığım için sütüm çok çok azaldı.Yani şu anda kilosu fazla değil hatta az bile zannedersem.Ne yapacağımı bilemiyorum.

Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2012 Saat 21:13
Kilosu genede az değil, normalin alt sınırında. Eğer sütünüz azaldı ise, diğer gıdaları daha fazla alması gerekirdi, ama almıyor diyorsunuz. Bu durumda acele etmeyelim, biraz daha takip edelim, eğer bu sınırın da altına inerse, Sipraktin; günde 2x1/2 ölçek denenebilir. Belki çocuğunuzun normal "yapısı" bu şekilde.

Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2012 Saat 21:36
Çok teşekkürler ilginiz,cevaplarınız için... KizBebek

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2012 Saat 22:56
Hocam merhaba.oğluma vitamin vermek istiyorum.sizce hangisini vermeliyim?yardımcı olursanız çok sevinirim?

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2012 Saat 10:39
MultiTabs damladan hergün; 1ml verebilirsinz. Birde başlamadınız ise, günde 1 tablet Zymafuor az bir suyun içinde ezip verin. Dişlerin çürümesini önler. Bu hususla ilgili eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2012 Saat 12:10
Hocam peki ayrıca d vitaminini vermeye devam edicek miyim? 

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2012 Saat 22:04
Gerek yok, MultiTabs'ın içinde var.

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2012 Saat 23:15
çok sağolun!

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2012 Saat 21:59
Hocam merhaba.Sorulara boğdum sizi biliyorum ama sadece sizden aldığım yanıtlar içimi rahatlatıyor.Daha öncede yazmıştım oğlumun yemek yemesi ve kilosuyla ilgili.1 ay önce tartıldığında 8.860 tı. Bu ay 10.ayını doldurdu henüz tartıya götürmedim,fakat sanki kilo almadı gibi ve kiminle karşılaşsam zayıfladığını söylüyorlar ve bu beni çok üzüyor.Sütüm kesildi,artık gelmiyor.9 ay besleyebildim oğlumu sütümle.3 gün önce grip oldu,sizin anlattıklarınızla ilaçsız atlattık.Biraz daha iştahsızlığı var ama yinede zorla da olsa yediriyorum.Multitabs vitaminine de başladık 1 haftadır.Size beslenme menüsünü yazmak istiyorum,yanlış yaptığım bir şey varsa söylemenizi istiyorum.

Sabah=1 yumurta sarısı,5 adet bebe bisküvisi,1 tatlı kaşığı pekmez,labne peynir,biraz ceviz.kutu sütle karıştırıp veriyorum.
Öğlen= Sebze ya da sütle yaptığım tarhana ve 1 köfte
Akşam üstü=meyve ya da yoğurt
Akşam=muhallebi
Gece de 2 kere süt içmeye uyanıyor.kutu sütlerinden veriyorum.
Ve bir de Hocam oğlumun uyku saatleri çok düzenli olmadığından hergün aynı saatte yediremiyorum bunu bir sakıncası var mıdır?Ve başka yapmam gereken birşey varmıdır? Şimdiden çok çok teşekkür ederim!

Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2012 Saat 23:59
Kilosu ayina uygun. Beslenmesi de super, aynen devam. Uykularinin duzenli olabilmesi icin daha zaman cok erken.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat