Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35492
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 20:33

Konu: Kusma
Mesajı Yazan: zehra
Konu: Kusma
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2012 Saat 20:40

Kadir Bey merhaba,

Şu an tatil için Sivas'tayız. Önce 9 yaşındaki yeğenimi 1 günde 20 kez kusma nedeni ile hastaneye götürdük. Birçok tatil yapıldı. Apandisitten şüphelenip üniversite hastanesine yönlendirdiler. 1 gece bu sebeple 1 gece de kusma durmadığı için 2 gece hastanede yatırdılar ama bize kesin bir tanı veremediler. Hastaneden çıktıktan sonra da kusma devam etti. 

2 gün sonra da 16 yaşındaki abisi kusma ve devamında ishal oldu. Onu da hastaneye götürdük. Ona da apandisitten şüphelendiler, devam ederse üniversite hastanesine götürün deyip serum takı eve gönderdiler.

9 yaşındaki kız yeğenim için yapılan tahlil sonuçları:

Sonuç Tarihi:19.08.12                                                 

-       WBC: 27,17                                                     

-       MCV:77,5                                                         

-       PLT:592

-       PCT:0,53

-       NEU:22,5

-       MONO:2,22

-       NEU%: 82,8

-       LYM:8,2

-       RDW-SD:34,8

Üniversite hastanesinde yapılan tahlilde de WBC:28,43 çıktı.

16 yaşındaki erkek yeğenimin sonuçları:

-WBC:23,46

-PLT:425

-PCT:0,44

-NEU:20,71

-MONO:1,18

-NEU%:88,3

-LYM%6,5

Bu sonuçlara göre apandisitten şüphelenmek doğru mu? Sizin yorumunuz nedir? Şu an ikisine de doktorun verdiği bir ilaç yok ve bu kusma varken hiç ateş olmadı.

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Cevaplar:
Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2012 Saat 21:38
Düzeltme: 16 yaşındaki yeğenime Ornisid Fort, Nidazol, Metpamidve Parol vermişler. Ayrıca şu an ara ara karnına kramp şeklinde ağrı girdiğini söylüyor.

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2012 Saat 21:49
Yedikleri-içtikleri bir gıda/su ile mikrop kapmışlar. Apandisitte, ilk önce "karın ağrısı" olur, ağrı artarken, ateş çıkmaya başlar, en son kusma bu bulgulara ilave olur.
9 yaşındaki   : Bactrim susp.       günde 2x2 ölçek 5 gün kullansın.
16 yaşındaki : Bactrim Tab. Fort günde 2x1          5 gün alsın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat