Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ek gıda hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35506
Tarih: 02 Eki 2025 Saat 17:50

Konu: ek gıda hakkında
Mesajı Yazan: betuldem
Konu: ek gıda hakkında
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2012 Saat 23:56
merhaba doktorum.oğlum 9 gün sonra 5. ayını tamamlayacak.(4nisanda doğmuştu) normalde geceleri 2 kere uyanan bebeğim 2 gündür gece 5 kez filan uyanmaya başladı yaklaşık olarak 2 saatte bir uyanıyor.önceden 4 saat uyuyordu.acaba acıktığı için bu kadar sık uyanıyor olabilirmi?eğer öyleyse ona ek gıda olarak ne vermem gerekir?şu ana kadar hiçbişiy vermedim sadece anne sütü aldı.şimdiden teşekkür eder iyi akşamlar dilerim..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2012 Saat 10:30
Kakası eskisi gibi; cıvık kıvamda ise, aç kalmıyor demektir. Sert kaka yapıyorsa, ek gıda olarak; kutu sütleri ile başlayabilirsiniz. Sakın o "devam sütü" saçmalığına kanmayın. Ayrıca, acıktığı için değilde sıcak ve rutubetten uyanıyor da olabilir.

Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2012 Saat 12:14

hocam kakası eskisinden biraz daha yoğun ama çok sert değil.daha da sertleşirse başlayayım o zaman.kutu süt dediğiniz bildiğimiz pastörize süt değil mi hocam?bir de bunu sade süt olarak mı vereyim içine herhangibişiy katmalımıyım bisküvi filan.

Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2012 Saat 17:18
Sade süt olarak verin, Pastörize bulamıyorsanız, UHT sütlerde olabilir. Eski mailleri okuyun.

Mesajı Yazan: ceynrose
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2012 Saat 16:28
hocam devam sütü yerine kutu sütü daha iyi dediniz değilmi.ama bu devam sütlerinde nutradifence denen bişey var yada imminafortis filan diyolar reklamda hastalıklardan koruyomuş filan ne düşünüyosunuz bunlar kutu sütlerde yok.devam sütleri bu yönden daha iyi değilmidir.

-------------
batuhanım herşeyim.

Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2012 Saat 21:57
Onların hepsi "şarlatanlık".. O süt tozlarının içine  barsaklarımızda bulunan bazı bakterileri ( probiyotik) ilave ediyorlar ve sonradan hiç utanmadan öksüren, hapşıran Gripli çocuklardan koruduğunu iddia ediyorlar. Böyle Sağlık bakanlığının olduğu yerde böyle mama reklamı olur. Tamamen yalan dolan la milleti kandırıyorlar. İçinden tereyağı alınmış en adi süt tozlarıda bu şekilde en pahalı bir şekilde satılabiliyor.

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2012 Saat 22:07
hocam son bişiy daha.yoğurt yapıp vereyim diyorum ek olarak peki bu marketten aldığımız günlük sütleri kaynatmak gerekiyormu??bu soru aklımı çok karıştırıyor.şimdiden teşekkür ederim size.

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2012 Saat 10:15
İçerken gerekmez ama, yoğurt yapmak için önce bir taşım kaynatıp, ılıştırmanız iyi olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat