Virüs Salgını!!! (ateş)
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35529
Tarih: 30 Ağu 2025 Saat 00:00
Konu: Virüs Salgını!!! (ateş)
Mesajı Yazan: fatosela
Konu: Virüs Salgını!!! (ateş)
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2012 Saat 22:08
Hocam merhabalar. Kızım bugün çok iyiyken öğleden sonra aniden ateşlendi ve ateşden 2-3 saat sonra kendinden geçti bayılır gibi oldu ve aniden kusmaya başladı. Hemen acile götürdüm doktor virüs salgını var dedi boğazı kızarık dedi. Fitil ateş düşürücüler ve antibiyotik Klamoks BID Fort 400/57mg. verdi. Mide bulantısı için iğne vurdular. Eve gelince doktorun yazdığı fitili verdim hemen.Antibiyotiğe 1 ölçek yazmış. 19 aylık kilosu 12.500 kg.Nasıl bir yol izlemeyelim hocam? Fitil atesi düşürmesse ılık su ile alnına koltuk altlarına kasıklarına kompres yapacağım. Şimdiden çok teşekkürler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2012 Saat 23:28
Bu kadar saçmalıkda olmaz yani. Hem virüs salgını diyor hem antibiyotik veriyor. Ayrıca da bu yaş ve kiloya 400 lük değil; 200lük verilir. ASLA soğuk tatbiki yapmayın. "Ateş ve tedavisi" makalemi okuyun. Ateş zararlı değildir, vücudun savunma silahıdır. Bu sebeple devamlı ateşi düşürülen çocukların iyileşmesi daha fazla zaman alır. Anlaşılan bu kış epey neşeli geçecek. Bu saçmalıklarla bol bol karşılaşacağız.
|
Mesajı Yazan: fatosela
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2012 Saat 00:26
Hocam çok teşekkür ederim. Antibiyotiği vermeyip takip edelim o zaman doğrumudur hocam?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2012 Saat 12:44
Eğer o doktorun dediği gibi; viral ise, antibiyotik gerekmez. Benim söyleyebilmem için kan sayımındaki WBC değerini bilmem gerekir.
|
|