Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

uyumak istemiyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uyku
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35607
Tarih: 16 Eyl 2025 Saat 00:36

Konu: uyumak istemiyor
Mesajı Yazan: betuldem
Konu: uyumak istemiyor
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2012 Saat 08:47
hocam 5 aylık bebeğim var.ilk aylarında hep gazdan uyumadığını sandık ama yine uyumuyor.gündüz uykusu geliyor elleri sürekli yüzünde,gözlerinin altı çöküyor fakat uyutmak için yatağına yatırdığımda çığlık çığlığa ağlıyor.ayaklarını yatağa koyup poposunu kaldırıyor.kanırtıyor kendini.bu arada bağırıyor bir yandan.sallanmadan da kesinlikle uyumuyor zaten.yatakta mı bişiy var dedim ayağımda sallıyorum gene aynı.zorla uyutuyorum 15-20 dk. sürüyor uyuması.gece de 2 saatte bir beslenip uyuyor.sabah 7de ayakta.belli bir düzeni yok.acaba hep aynı saatte mi uyutmaya çalışmalıyım?ne yapıcam bu çocukla böyle hocam yardım edin nolur..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2012 Saat 10:26
Bebeklerin "uyku saati" diye bir şey yoktur. Uykuları geldiğinde uyurlar.  Sıkıntısı için çok az bilgi var. Doktoru rutin kontrollerde bir şey söyledimi? Eski mailleride bir gözden geçirin.

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2012 Saat 10:34
hocam her fırsat bulduğumda eski maillere de bakıyorum.doktoru kontrolde bununla alakalı bişiy söylemedi.bi önceki doktor uyku şurubu tavsiye etmişti almadım onu.alıp vermeli miyim? ya da neye baktırayım?daha önce idrar, kaka tahlili yapıldı bişiy çıkmamıştı.uykusu gelince hemen yatırayım diyorum gene aynı.ne yapacağım bilemiyorum.hocam bişiydaha soracağım.bu sıralarda kakasını biraz yoğun yapıyor.sabah meyve püresi ve akşam üzeri yoğurt veriyorum.su vermeli miyim?

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2012 Saat 11:22
5 aylık çocukta ne uyku şurubu? Bu aylarda tabiiki biraz eziyetleri olacak. Güzdüz uyutmamaya gayret edin, fazla yedirmeyin, kakası "yeşil" rekte olursa, sıkıntı verecek kadar çok yiyor demektir.

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2012 Saat 11:40
tamam hocam.meyveyi de yoğurdu da yarım çay bardağı veriyorum zaten.gece çok fazla uyanmaya başlamıştı çabuk acıkıyor diye düşündüm.hocam su vermeli miyim yoğurt ve meyveden sonra?

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2012 Saat 12:03
Bilemem, bir teklif edin bakalım alacakmı?? Bu işler her bebekte aynı olmuyorlar. Malum bunlar Ford fabrikasının montaj hattından çıkmıyorlar, hepsi birbirinden farklı.

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2012 Saat 12:21
Smile sağolun hocam..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat