Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

d3

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35631
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 02:19

Konu: d3
Mesajı Yazan: durucan
Konu: d3
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2012 Saat 00:32
iyi günler..5 yaşında bir kızım ve 6 aylık oğlum var. 5 yaşındaki kızımın yeterli d vitamini aldığından şüpheliyim. oğlumun acd3 damlasından veriyorum bir zararı olur mu yoksa sadece d3 mü veriyim. 
---(eğer vitamin eksikliği yoksa fazladan veriyorsam zararı olur mu) 
---ben emziriyorum, sanırım bende de eksik bende kullansam mı?

---birde 6 aylık oğluma grip aşısı yaptırsam mı? ablası okula gidiyor...3  aylıkken bronko pnomoni geçirdi. çok korkuyorum yine hastalanır diye..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2012 Saat 10:31
6 aylık olana ACD3 damlasına devam edin, bu damla ile zararlı doza çıkmanıza imkan yok. 5 yaşındaki kızınıza; her 6 ayda bir 1 ampul Dvit3 içirmeniz yeterli olur. Sizde aynı şekilde alabilirsiniz. Biz 20 senedir ailecek kullanırız. Annem 93 yaşında, kendi başına yaşar. Ne Osteoporozu vardır ne şekeri, ne tansiyonu...Bu konuda bizim doktorlara inanmayın, onlar D vitamininin yarılanma süresini bile bilmezler, verilen vitaminin hayat boyu vücutta biriktiğini sanırlar.  
Grip aşılarını hepinizin olmasında fayda vardır.

Mesajı Yazan: durucan
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2012 Saat 12:21
bu cuma günü 6 aylık aşıları var. 4 tane, birde grip aşısını yatırsam ağır gelir mi?
pentaxim, prenevar, opv, shanvac.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2012 Saat 19:52
Ağır gelir diye bir şey yokda, aynı uzva, değişik yerlerden dahi olsa aynı anda iki aşı yapılamaz. Maalesef bu bilgiler artık sağlık personeline  öğretilmediği için, aynı bacağa iki aşı yapmalarından korkarım. Bu sebeple, 1 ay sonra yaptırmanız daha iyi olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat